Hiller István kemény kritikája: Az ellenzék saját vitáival rombolta le a választói bizalmat

2024. szeptember 12. 19:07

Az MSZP átszervezés részeként a társelnöki rendszer eltörlése is napirendre kerül, és a tervek szerint a szocialista pártnak ismét egy elnöke lesz.

2024. szeptember 12. 19:07

Nyitókép:  MTI/Koszticsák Szilárd

Hiller István, az MSZP választmányának vezetője szerint az ellenzék elmúlt időszakban az összefogás kérdése körüli vitái nem mozgatták meg a választók széles rétegeit. Az InfoRádió Aréna című műsorában kifejtette, hogy bár a politikai elemzők és az ellenzéki politikusok előszeretettel foglalkoztak az összefogás szükségességével vagy annak hiányával, ez a téma csak egy szűk értelmiségi kört érdekelt. A választók többsége számára ez azonban nem volt releváns, és Hiller szerint a választási eredményeken is látszik, hogy ez a vita nem hozott előrelépést.

Az MSZP korábbi elnöke elárulta, hogy a júniusi európai parlamenti választás kudarcát követően a párt a nyarat belső vitákkal töltötte, amely során az MSZP átszervezésének szükségességéről folytattak megbeszéléseket. Hiller hangsúlyozta, hogy nem az volt a céljuk, hogy közvéleményt befolyásoló döntéseket hozzanak, hanem az, hogy a párt belső működését rendezzék. 

Ennek érdekében az elkövetkező másfél hónapban két kongresszust is tartanak, amelyek során a párt belső szabályrendszerét is átalakítják.

Az átszervezés részeként a társelnöki rendszer eltörlése is napirendre kerül, és a tervek szerint a szocialista pártnak ismét egy elnöke lesz. Hiller kifejtette, hogy a párt működését a frakcióvezető, az elnök és a választmány elnöke fogják össze, de formálisan egy vezetője lesz a pártnak. Arra a kérdésre, hogy indul-e az elnöki posztért, Hiller kitérő választ adott, mondván, nem lenne helyénvaló a kongresszus előtt erről beszélni. Ugyanakkor úgy látja, hogy a választmány továbbra is meghatározó szerepet játszik majd a párt életében és a választási felkészülésben.

Hiller István az MSZP és a DK közös indulásáról is beszélt, amely az európai parlamenti választásokon történt. Véleménye szerint a szocialista párt jövőjét nem a szövetségi politikában kell keresni, hanem a választókkal való kapcsolat megerősítésében. Azt javasolja, hogy 

az MSZP inkább a bérből és fizetésből élők, valamint a baloldali értelmiség problémáira összpontosítson, és ezen keresztül próbáljon visszanyerni korábbi szavazókat.

Az október elején megalakuló Fővárosi Közgyűlés kapcsán Hiller optimistán nyilatkozott. Bár nincs többség Karácsony Gergely mögött, szerinte a főpolgármester irányításával működőképes közgyűlés alakulhat ki. Hiller kiemelte, hogy Tüttő Kata, aki az MSZP-t képviseli majd a közgyűlésben, az egyik legtapasztaltabb önkormányzati politikus, és támogatja jelölését főpolgármester-helyettesnek.

 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. szeptember 13. 00:26
napfenyes.hu/cikkek napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/pio-atya-elete-es-tanitasai napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/interju-terez-anyaval-1973-januar-15 napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-tanitasok-szellemi-tenyek-tortenesek/homo-christianus-gondolatok-a-kereszteny-emberrol napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/husvet-miszteriuma ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚
Kamcsatka5
2024. szeptember 12. 20:58
Tehát egy csomó kretén libsibolsi szadeszes turbóbelga van azon a térfélen!
machet
2024. szeptember 12. 20:50
Akkor miért akar állandóan vitázni?Ez is egy lángelme.
Akitlosz
2024. szeptember 12. 20:14
Az MSZP-nek már mindegy. Azon nem múlik, hogy hány elnöke van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!