Hiába a lobbi: Magyarországon nem valósítják meg a Svájcban megbukott kezdeményezést

2024. szeptember 18. 19:12

Bár a drogliberalizáció támogatói felvetették a Svájcban kudarcot valló belövő szobák megvalósítását, a megoldás a Drogkutató Intézet szerint a hazai drogellenes stratégiában lefektetett irányok követése.

2024. szeptember 18. 19:12
Switzerland Financial Institutions And Luxury Market

Nyitókép: illusztráció, AFP/Joan Cros

Megállapíthatjuk, hogy a droghasználat jelentős szerepet játszik az öngyilkossági krízis kialakulásában. Amikor valaki a drogok legalizációjáért vagy a teljes tiltásuk ellen harcol, akkor azzal akarva-akaratlanul többek között az öngyilkosságok számának emelkedését is elősegíti – írja hivatalos oldalán a Drogkutató Intézet, amely rámutatott arra, hogy a 25 év alatti fiataloknál az öngyilkosság vezető halálok, a balesetek után a második a sorban.

Téglásy Kristóf stratégiai igazgató elmondta, egyenes arányosság fedezhető fel a fiatalok droghasználata és a fiatalkori öngyilkosság emelkedő száma között. Számos drog esetében – ilyen jellemzően az LSD vagy a designer drogok bármelyike – a megváltozott tudatállapot sokrétű lehet, mivel a felhasználó adott érzelmi világa és a környezet is befolyásolja az anyag hatását. 

Ma már kimutatható, hogy a droghasználat körülményei jelentősen befolyásolják az élményt és a hatásokat is. Természetesen erre a helyzetre nem az a megoldás, amit a drogliberalizációs lobbi sokszor felvet, a Svájcban kipróbált és megbukott úgynevezett belövő szobák, hanem a hazai drogellenes stratégiában is lefektetett irányok, a prevenció és a teljes felépülés központú kezelés elsődlegessége

– szögezte le a szakértő.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. szeptember 19. 00:23
IGYUNK VIZET. www.napfenyesgyogykozpont.hu/alkohol-alkoholizmus/ vm.tiktok.com/ZGeEDqJ1W/ vm.tiktok.com/ZGeEDXu9q/
Akitlosz
2024. szeptember 18. 21:01
"Megállapíthatjuk, hogy a droghasználat jelentős szerepet játszik az öngyilkossági krízis kialakulásában. Amikor valaki a drogok legalizációjáért vagy a teljes tiltásuk ellen harcol, akkor azzal akarva-akaratlanul többek között az öngyilkosságok számának emelkedését is elősegíti" Mint a magyar kormán a pálinkával meg a borral. A taurint meg betiltja. Ami egészséges az tilos, ami tönkreteszi a társadalmat arra kormánybiztos van. Az egészség fontos, kezdje öngyilkossággal!
Akitlosz
2024. szeptember 18. 20:58
"Hiába a lobbi: Magyarországon nem valósítják meg a Svájcban megbukott kezdeményezést" Fúziós erőmű?
kekszalagosautistamarki
2024. szeptember 18. 20:53
na egyébként hármat találhat az ember, hogy svájcban kik a drogosok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!