Meghökkentő lépésre készül Budapest, de ehhez a kormánynak is lesz egy-két szava

2024. augusztus 26. 18:52

A Fővárosi Önkormányzat a Nemzeti Drogellenes Stratégia irányaival homlokegyenest ellenkező javaslatait a kormánnyal fizettetné ki, és a cselekvési terv esetében is „kilóg a lóláb".

2024. augusztus 26. 18:52
KARÁCSONY Gergely

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Nem lett volna érdemes kicsit lejjebb adni a liberális vágyálmokból, és konszenzusos, végrehajtható, finanszírozható stratégiát és cselekvési tervet kidolgozni, és annak elfogadását és végrehajtását az újonnan felálló testületre bízni? – teszi fel a kérdést Téglásy Kristóf, a Drogkutató Intézet vezető munkatársa a decemberben elfogadott fővárosi drogstratégiával kapcsolatban.

„Az egyetlen, hivatalból bevont és nem a liberalizációs lobbihoz tartozó szakember, a BRFK vezetője aggályainak és kritikájának hangot is adott” – jegyezte meg a stratégiai igazgató, hangsúlyozva, hogy miközben Budapest csődközelben van, a terv jelentős befektetéseket szorgalmaz a megelőzés, a kezelés és az ártalomcsökkentés terén.

Ezért az alkotók átvágják a gordiuszi csomót azzal, hogy a Nemzeti Drogellenes Stratégia irányaival homlokegyenest ellenkező javaslataikat a kormánnyal fizettetnék ki

– hívta fel a figyelmet Téglásy Kristóf, aki úgy véli, a cselekvési tervnél is kilóg a lóláb, például az alkotók ebben az esetben is a régi módszert követték, azaz, „ha nem tudsz vagy nem akarsz valamit megoldani, hozz létre egy bizottságot".

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. augusztus 27. 14:22
Az ő dolguk a liberális agendát követni. Abban pedig mindent engedni kell, az állam és az önkormányzat feladata negatív következmények kezelése. Gelgely tudja, hogy csak akkor leszünk nyugati város, ha köztereken a sátorban tengődő migránsok békében élhetnek a szerhasználókkal.
evpus
2024. augusztus 27. 07:50
Karácsony minden magyarnak ártott eddigi intézkedéseivel, börtönbe vele!!! Alkalmatlan mindenre!!!
2024. augusztus 27. 04:07 Szerkesztve
A bizottságosdi régi módszer! Az egészségügyi reform a 70-es évek közepétől kezdve évtizedeken keresztül a különböző bizottságok szintjén halt/hal el. Viszont sok pénzt kaptak a bizottsági tagok! Bizottságokra szükség van! A bizottságok biztosítják a források újraelosztását és a bürokrácia hibátlan működését! Ha, a tehetetlenséget és a lassúságot megfontoltságnak nevezzük, akkor egész jó színben tűnnek fel a bizottságok! Madách egy bizottság ellenes izgága alak volt. Ilyent írni? "A tett halála az okoskodás."
kunfia1
2024. augusztus 27. 01:56
Orbánnal aztán hiába, ellopta, üres a kassza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!