Németországba induló magyarokat figyelmeztettek: súlyos büntetést kaphatnak

2024. augusztus 15. 11:30

A Drogkutató Intézet az MCC Feszten azt vizsgálta, mennyit tudnak a fiatalok a legális kábítószer-fogyasztásról – még Nyugat-Európában sem szabad mindent, szigorítottak a szabályokon.

2024. augusztus 15. 11:30
Federal Chancellor Scholz's summer press conference

Nyitókép: AFP/DPA/Britta Pedersen

Senkinek nem ajánljuk, hogy elinduljon Németországba füvezni, mert mind a magyar, mind a német törvények értelmében súlyos büntetésnek nézhet elébe – írja a Drogkutató Intézet, amely az MCC Feszten többek között azt vizsgálta, mennyit tudnak a fiatalok a legális kábítószer-fogyasztásról.

A magyar törvények minden magyar állampolgárra vonatkoznak, bárhol is legyenek a világban

– szögezte le Téglásy Kristóf stratégiai igazgató

Arra is rámutatott, hogy a legalizáció veszélyes útját választó országokban, azaz például Hollandiában és Németországban is szigorítottak a szabályokon, csak a lakcímkártyával rendelkező helyiek és kannabisz klubtagok vásárolhatnak marihuánát. Igaz, a németeknél például még nem lehet ilyet alapítani, mert nem jelentek meg a részletszabályok.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wyatt83
2024. augusztus 26. 19:54
"A magyar törvények minden magyar állampolgárra vonatkoznak, bárhol is legyenek a világban" XD hat persze....
bagira002
2024. augusztus 19. 18:47
Schulz elvtárs nagy piás lehet. Piás alakok szája széle befelé zár.
canadian-deplorable
2024. augusztus 15. 16:03
Amikor itt Kanadában beindult a marijuana legalizáció, nagy vitát folytattunk rokonságunk fiataljaival. Mi öregebbek teljesen ellene voltunk, ők pedig azt magyarázták, hogy csak annyi fog változni, hogy aki szív nem az utcán veszi meg, hanem boltban. Pár év után be kellett látnunk, hogy ebben a fiataloknak volt igaza. Mi akik eddig se szívtunk, ezután sem fogunk. A baj viszont az, hogy a marijuana csak az első lépés és alig csitultak el a kedélyek, a balosok azonnal nekiláttak a következő lépésen dolgozni. Most már minden drogot legalizálnának. British Columbia tisztorvosa kijelentette, hogy patikákban kellene árulni minden kemény drogot, mindenféle megkötés, ellenőrzés nélkül. Vegye aki akarja. Ez olyan nagy felhördülést keltett, hogy még a tartományi vérszocialista kormány is visszatáncolt és nemet mondott, most meg évtizedek óta először a konzervatívok vezetnek és hamarosan választás lesz. :)))
canadian-deplorable
2024. augusztus 15. 15:53
"A magyar törvények minden magyar állampolgárra vonatkoznak, bárhol is legyenek a világban" Aki ezt leírta, lehet felszívott néhány csíkot. Mindig a helyi törvények vannak érvényben és egy magyar bíróságnak nincs hatásköre valakit elítélni olyasmi miatt amit külföldön tesz és ott történetesen legális.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!