Hétfőn lezárják az alsó rakpartot – óriási árhullám várható Budapesten

2024. szeptember 13. 16:42

Szombaton 0 órától tilos lesz a megállás az alsó rakpartokon.

2024. szeptember 13. 16:42

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

A főpolgármester a közösségi oldalán jelentette be, hogy a Duna vízszintjének gyors emelkedése miatt szeptember 16-án, hétfőn szükséges lesz az alsó rakpartok lezárása. Erre figyelemmel szeptember 14-én, szombaton 0 órától tilos lesz a megállás az alsó rakpartokon. 

Karácsony Gergely szerint „az elmúlt évtizedben számos olyan fejlesztés történt, ami megkönnyíti az árvízi védekezést, és jelentősen megnöveli a Pók utcai és a békásmegyeri lakótelepeken, a Rómaifürdőn és a Csillaghegyen élő, több mint 30 ezer lakos védelmét. Ezzel együtt várhatóan a védekezés komoly, a vízügyi szakemberek és a közszolgáltatók munkatársainak rendkívüli erőfeszítését igényli a következő napokban.

Mindez annak fényében tűnik furcsának, hogy éppen a főpolgármester volt az, aki még ellenzéki, majd városvezetői pozícióban – a fák védelmére hivatkozva – mindent megtett azért, hogy a Római-parton megépüljenek a mobilgátak. Szerdán már másodfokú, jövő hétvégén pedig harmadfokú árvízvédelmi készültséget is elrendelhetnek a fővárosban. Ez pedig azt jelenti, hogy a Duna vízállása meghaladhatja a 800 centimétert. A helyzetet csak fokozza, hogy a hazai szakaszon is lesz bőven csapadék.

*** 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sanyi72
2024. szeptember 13. 18:13
Ha már a tisztitótűz nem éri a libsi pestet,egy jó árvíz kiöblíthetné a mocskot! Hülye emberek,3 hónapja várjuk az esőt,most meg rettegtek. El kell vezetni az alföldön a vizet,reménykedve várjuk!
Mankel
2024. szeptember 13. 17:06
Karácsony hibája!!!!
herden100
2024. szeptember 13. 16:45
TEHÁT: Mi Atyánk, AKI a Mennyekben VAGY, Szenteltessék meg a TE neved; Jöjjön el a TE országod; Legyen meg a TE akaratod, Amint a Mennyben, úgy a Földön is. Mindennapi Kenyerünket kérlek add meg nekünk ma; és bocsásd meg a vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne engedj minket a kís-értésbe, és szabadíts meg a gonosztól! Ámen. istenanya.hu napfenyes.hu/cikkek napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/pio-atya-elete-es-tanitasai napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/interju-terez-anyaval-1973-januar-15 napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-tanitasok-szellemi-tenyek-tortenesek/homo-christianus-gondolatok-a-kereszteny-emberrol napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/husvet-miszteriuma ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚 SZERINTEM.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!