Hamar lebukott a csaló: Deák helyett Juncker volt a pénzén

2024. szeptember 22. 19:28

Az ügyészség a nőt pénzhamisítás bűntettével vádolja.

2024. szeptember 22. 19:28
Thousands of large, old Hungarian banknotes are processed at a logistics center at the Central Bank of Hungary in Budapest on February 9, 2012. Hungary's central bank is pulping wads of old notes into briquettes to help heat needy humanitarian organizations, a gesture that has warmed many bodies and hearts amid a deadly cold snap. The central bank has been converting unusable notes into briquettes for the past four years. It takes about 5 million forints (17,000 euros) to make a single one-kilogram briquette. The notes are cut into pieces of 1 to 5 millimeters and then the paper is compressed without any chemicals being added.

A nyitókép illusztráció. Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Az ügyészség pénzhamisítás bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki ATM-en keresztül egy hamis húszezer forintos bankjegyet akart befizetni a bankszámlájára – szúrta ki az Infostart.

A vádirat szerint a bajai nő 2023. július 21-én egy helyi ATM-en keresztül egy hamis húszezer forintos bankjegyet akart befizetni a bankszámlájára.

A hamis bankjegyet az automata azonosította, így a vádlott bankszámláján az összeg nem került jóváírásra.

A bankjegy már tapintásában is eltért az eredeti bankjegytől, a főbb biztonsági elemeket sem tartalmazta, a legszembetűnőbb különbség pedig a bankjegy elő- és hátoldali képében volt, hiszen

a bankjegy előoldalán Jean-Claude Juncker, míg hátoldalán a brüsszeli városháza részlete volt látható.

Az ügyészség a nőt pénzhamisítás bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta – áll az ügyészségi közleményben.

***

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tukacsincsilla
2024. szeptember 22. 20:57
Álljunk meg egy pillanatra, ez így mitől is pénzhamisítás? Van egy másik, titkos Btk? Talán adhatnának egy értelmes közleményt, hogy miként is követték el a pénzhamisítást, mert ez így nudli! "a bankjegy előoldalán Jean-Claude Juncker, míg hátoldalán a brüsszeli városháza részlete volt látható" ok, de ez miféle pénzhamisítás? Tegyük fel egy darab fecnire ráírom, hogy 20.000 Ft, odanyomtatom egyik oldalára a fényképemet, a másik oldalára a házamat, amit mondjuk a szomszéd 5 éves fia betuszkol egy ATM-be, akkor lecsuknak bennünket? Vagy ugyan ez a gyerek egy retro gazdálkodj okosanból magához vesz egy papírpénzt és azzal akar fizetni egy zacskó szotyiért, megy a család a sittre? Csak írom, hogy az egyik reklámban a gyerek felmászik az automata kávéfőzőhöz és elkészíti a család kávéját, ez nem kiskorú veszélyeztetése?
Kybon
2024. szeptember 22. 20:54
Megnéztem a ketfarkukutya-cuccost. És az a híres bíróság megnézte? Értem ez alatt, hogy az a nő valóban nem tudta, hogy ez választási heccpénz? Vagy úgy volt vele, hogy 'itt egy huszas, befizetem'. Mert szántszándékkal automatába tenni egy tudottan hamis pénzt, az nem életszerű...
Akitlosz
2024. szeptember 22. 20:31
Na és ha valaki százmillió pengős bankjegyet fizetne be? Az nem hamis.
békalepcse2.0
2024. szeptember 22. 20:26
Kéjhölgy hamis pénzt akar beváltani a bankban. A tistviselő felvilágosítja, hölgyem ez a bankjegy hamis! Akkor engem megerőszakotak!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!