Frank helyett forinttal fizetett egy férfi a svájci autómosóban

2024. szeptember 11. 21:41

Tizenkétezer forint helyett háromszázezer forintjába került a mulatság.

2024. szeptember 11. 21:41

Nyitókép: Magali Cohen / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Egy 51 éves magyar származású férfi 2024. május közepén alaposan meg akarta tisztítatni az autóját Lenzburg városában. A rutinszerűnek indult autómosó látogatás azonban váratlan fordulatot vett, amikor a férfi svájci frank helyett magyar forintot dobott be a gépbe. A férfi így csak mintegy 1,90 frankot fizetett a mosásért, holott a mosás ára svájci frankban 30 frank volt – írta meg az Argoviatoday.

A bűncselekmény nem maradt észrevétlen: a svájci rendőrség hamar előkerítette az Aargau városában élő férfit. Bár a férfi tisztában volt azzal, hogy a forintban történő fizetés jogellenes, és hogy az autómosó használatához a teljes árat frankban kell kifizetnie, mégis a magyar fizetőeszköz használata mellett döntött. Ennek megfelelően megbírságolták: 

300 frank bírság és összesen 435 frank illeték megfizetésére kötelezték, ami nagyjából 311 ezer forintnak felel meg.

A 15 darab, egyenként 50 forintos érmét, amelyet a férfi a gépbe dobott, a végzés jogerőre emelkedése után átadják az autómosónak. A mosó végül sokkal drágábbnak bizonyult, mint amilyennek kezdetben tűnt. 

 

 

 

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nedudgi
2024. szeptember 12. 08:47
Majd akkor lehet kijelenteni, hogy sokkal drágább lett az autómosás, ha sikerült a büntetést behajtani. Van egy olyan érzésem, hogy nem fog sikerülni.
szintetikus
2024. szeptember 12. 07:01
Az egyszerű fideszes kimegy külföldre és ott is folytatja a gátlástalanságait. XDD
Ehetős Odó
2024. szeptember 12. 06:53
Pompás híradás. Mikor jön az, hogy “Melltartó nélkül napozott a brazil kebelcsoda”…? Vagy “Az olasz futballista szexistennő barátnője”…? Vagy esetleg “Győzike pizzát eszik Alsószepetneken”…? Már csak a színvonal emelése végett.
luisbathhelena
2024. szeptember 12. 06:27
Jogos a bünti. Hozzáteszem Svájcban az öregasszonyok kedvenc szórakozása, hogy az ablakból nézik hogy valamelyik autó nem lóg-e túl 3 cm-el a festett parkolóhelyen az utcájában. Szól a rendőrnek, akik kimegy és büntet (saját tapasztalat). Ordnung muss sein. Aki bírja ezt az életmódot, hajrá, vannak előnyei. De számos svájci fiatal elköltözik pl. Ausztráliába ahol lazább az élet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!