Gyurcsány és a kisszerszám

2024. szeptember 04. 06:06

A DK elnöke ezúttal novellistaként rombolja a közízlést és a magyar irodalmat.

2024. szeptember 04. 06:06
Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

Nyitókép: Mandiner / Mátrai Dávid

„Hemingway és Gárdonyi tudta, hogy a tömör, kifejező mondatok, a szűkre szabott jelzős szerkezetek, a mellérendelő mondat fölénye az alárendelő ellenében fontos írói eszköz. Gyurcsány ugyanolyan kifejezően ír, ahogyan az amerikai és a magyar próza valaha élt mesterei is tették. A Demokratikus Koalíció ­poeta doctusa azonban még valamiben zsigerileg tehetséges: a belső feszültség költői felmondásában. 

Figyeljük meg, milyen választékosan, szinte varázslatosan jeleníti meg, ahogyan a Demokratikus Koalíció írótagozata szerint a nőkkel, a nőkről beszélni kell: »Menj te az anyádba!«, »Idióta!«, »Rohadj meg!«, »Szétverem a fejedet!«, »Kurvásan megcsinált szád«, »Alig vártad, hogy lehúzzam a slicced« és így tovább. Ez nemcsak szép – mondaná Szerb Antal –, de a nemesebb olvasó számára gyönyörködtetően kecses ívelésű is.

Az igazsághoz hozzátartozik – és mostantól evezzünk közéleti terepre –, hogy a Demokratikus Koalíció bűntanyává alakulása lehetséges opcióként sejlik fel a Gyurcsány-novella mögött. Vörös dominaként, korbáccsal a kézben például egy mentelmi jogát frissen vesztett feleség igyekszik móresre tanítani a fellázadt alapszervezeti tagokat.

Egy sarokban a földön mobiltelefonjával csúszó-mászó Varju László igyekszik megismerkedni az írás-olvasás rejtelmeivel. Amott a rúzzsal kifestett tükör előtt Molnár Csaba illegeti magát, neki az a legfőbb perverziója, hogy némiképp már hasonlít szeretett elnökére, a Kisszerszámra. És persze felbukkan a harcias Vadai Ágnes, aki végletesen felizgulva Lőwy Árpád-verseskötettel érkezik, miközben Kálmán Olga mikrofonnal kínozza fizikailag-lelkileg, hogy mondana már végre valami biztosat arról, miért nincs demokrácia Magyarországnak abban a két négyzetkilométeres részében, amit ők még átlátnak és megértenek.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuperszig
2024. szeptember 04. 13:54
A hugyosnak péniszfétise van. Egy darabig czushival meg czeglédivel megoldották, de mára más senki se kiváncsi rá. Mehet ő is a húspiacra, mint a Juszt.
Aerion
2024. szeptember 04. 13:42
Amikor a halálod óráján el kell majd számolnod a tetteiddel, te szarházi, mit fogsz majd akkor mondani? Kegyelem bűnös lelkemnek? Nincs neked lelked, ahogy nincs hited. Találkozol majd az apáddal. Ő majd tájékoztat a továbbiakról.
EX_Terminator
2024. szeptember 04. 10:57 Szerkesztve
Gyurcsányka a teljes tetves bandájával egyszerűen csak tegye azt, amit itt idézve van. SŐT eszébe se jusson odamenni, és abba bele kotnyeleskedni amihez semmi köze nincs nem volt, és soha nem is lesz. MÁR HA NEM AKARJA MAGÁT BÍRÓSÁG ELŐTT ÉS BÖRTÖNBEN TALÁLNI.
Cséfy
2024. szeptember 04. 09:27
Ő nem Kisszerszám, hanem KISZszerszám. Nőkkel kapcsolatos eredendő sikerei vélhetően ehhez a szervezethez kötődnek, csak később következett a pénz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!