Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

Földrengés volt Fejér vármegyében

2024. szeptember 06. 21:41

A rengés mértéke 2,4 volt a Richter-féle magnitúdó skálán.

2024. szeptember 06. 21:41
null

Nyitókép forrása: A GeoRisk Földrengés Mérnöki Iroda Facebook-oldala

Földrengés rázta meg Magyarországot, különösen Fejér vármegyében, ahol többen is érzékelték a földmozgást. A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium egyelőre nem kapott jelentéseket károkról, de folyamatosan információt gyűjt azoktól, akik tapasztalták a rengést.

Ma 18 óra 9 perckor 2,3-as magnitúdójú földrengés történt Fejér vármegyében, Bodajktól mindössze 4 kilométerre.

A földmozgás ereje mérsékelt volt, de az epicentrum közelében élők érzékelni tudták. Eddig Balinka településéről érkezett bejelentés a földrengés hatásairól – közölte az obszervatórium. A GeoRisk Földrengés Mérnöki Iroda szintén kiadott információt a rengésről, amely szerint 

a rengés mértéke 2,4 volt a Richter-féle magnitúdó skálán, és térképet is megosztottak róla.

A Katasztrófavédelem szerint, bár a földrengést több helyen érezték, egyelőre nincsenek hírek károkról. A szakemberek folyamatosan elemzik az eseményt, és az adatok alapján nem számítanak jelentős utórengésekre. Az alábbi ábrán a csókakői állomás által rögzített regisztrátum látható, amelyen a rengés jelei jól kivehetők.

A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium azt is közölte, hogy kutatóik fontosnak tartják a földrengés hatásainak pontos felmérését. Ezért kérik, hogy aki érezte a földmozgást, szánjon néhány percet a kérdőívük kitöltésére.

Az intézet Facebook bejegyzése alább megtekinthető:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. szeptember 07. 20:25
Kinézetre inkább mesterséges rengés volt ez.
Bitrex®
2024. szeptember 06. 22:39
Berg Dániel már megszakértette?
Öregsas
2024. szeptember 06. 22:00
Nem volt nagyon gáz. Olyan hangja volt, mintha egy autó bevágódott volna a házba. Az is csak 1-2 másodpercig. Kicsit remegtek a bútorok, aztán ennyi. Valahogy úgy, mint mikor Áron bátyánk az öreg székely UFO-t látott. Kérdezte az újságíró, hogy aztán hogy volt Áron bátyám? Azt mondta az öreg: megyek a szekérrel. Felnézek az égre. Aztán mondom magamban, mi a picsa. Aztán megyek tovább. :-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!