Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

Ez ám a nagy hír: Varga Barnabás megint kezdhet a nemzeti csapatban!

2024. szeptember 06. 20:45

A nyári Európa-bajnokság után első meccsét játssza szombaton a magyar labdarúgó-válogatott.

2024. szeptember 06. 20:45
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Németország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt nyilatkozik a düsseldorfi Esprit Arénában

Nyitókép: mlsz.hu

Nem úgy sikerült a nyári Európa-bajnokság Németországban, ahogy reméltük. Futballistáink nem jutottak tovább a csoportból, és a szurkolók ezt kudarcként élték meg. De tovább nincs időnk sopánkodni, az ősszel jönnek a Nemzetek Ligája-mérkőzések, majd a vb-selejtezők. Szoboszlaiék szombaton 20.45 órakor megkezdik szereplésüket az NL idei kiírásában, az első ellenfelük Németország lesz a düsseldorfi Esprit Arénában.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi úgy látja, minden játékosa nagyon szeretne bizonyítani a németek ellen, már csak az Eb-n Stuttgartban elszenvedett 2–0-s vereség miatt is.

„Az Európa-bajnokság a németek és a svájciak ellen sem nyújtottunk olyan teljesítményt, amilyet szerettünk volna. Szeretnénk többet támadni, és egy egész másfajta meccset játszani a németekkel, mint a tornán. Félelem nélkül, bátran kell futballoznunk. Annyit fogunk támadni, amennyit az ellenfél enged majd, ez ugyanis nemcsak a saját csapatunktól, hanem mindig az ellenféltől is függ. Az ilyen meccseket általában az erősebb csapat játéka, formája határozza meg, és nem annyira a másik csapaté. Örülök, hogy több kulcsjátékosunk jobb állapotban van, mint az Eb előtt, ebből a szempontból jobb pillanatban találkozunk a németekkel, mint legutóbb” – idézte az mlsz.hu Marco Rossit.

A szakember a játékosai formájára is kitért, s egy jó hírt is közölt.

„Sokkal jobb formában vannak a srácok, mint az Eb előtt. Igaz ez Szoboszlai Dominikra, Schäfer Andrásra és Kerkez Milosra is. 

Varga Barnabás is biztosan kezdeni fog, lehet, hogy végigjátssza a meccset, majd meglátjuk” 

– árulta el a kapitány.

Mint köztudott, a Ferencváros csatára a skótok elleni Eb-meccsen szenvedett súlyos arccsonttörést, műteni is kellett. A Fradi támadója már jobban van, csapatában több meccsen is pályára lépett.

A szövetségi kapitány a csoportbeli esélyekről elmondta, a papírforma szerint a német mellett a holland válogatott is erősebb a mieinknél, a mi szintünk inkább a bosnyákokéval hasonlítható össze. A papírforma és a pályán elért eredmény azonban sokszor egészen más; a csapat célja, hogy az előző NL-kiíráshoz hasonló jó szerepléssel zárja a sorozatot.

Az Union Berlin futballistája, Schäfer András hozzátette: nemcsak neki, hanem a keret minden játékosának óriási plusz motivációt jelent, hogy a németek ellen játszhat.

„Nemcsak azért vagyok motivált, mert a Bundesligában szerepelek és most a németek ellen játszhatok, hanem mert a válogatottjuk előkelő pozíciót foglal el a világ futballjában, és mindenki, aki pályára lép ellenük, extrán szeretne bizonyítani” – mondta a középpályás.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. szeptember 07. 13:14
slimemold-2! Bese Gergő atya hogy tett, és mit csinált?
gyaloggos
2024. szeptember 07. 13:13
EZ így van: „Sokkal jobb formában vannak a srácok, mint az Eb előtt. Igaz ez Szoboszlai Dominikra, Schäfer Andrásra és Kerkez Milosra is. " AZ EB-re nagyon rossz passzban érkezett a csapat.
slimemold-2
2024. szeptember 06. 21:07
Nem ez a nagy hír, hanem Bese Gergő atya buzulása. Amiről hallgattok, és a fideszes keménymag is kénytelen a libsi sajtót olvasni ezért.
Dunhill67
2024. szeptember 06. 21:03
Varga a Fradiban nem tud végigjátszani egy meccset
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!