Ellentmondások, torzítások, hallgatás – ezt tudjuk eddig Magyar Péter kórházi VIP-ellátásairól

2024. szeptember 16. 11:37

A Tisza Párt elnöke rendkívül kínos helyzetbe került a kórházi VIP-ellátások miatt, az egymásnak ellentmondó állításait nem hajlandó tisztázni.

2024. szeptember 16. 11:37
null

Nyitókép forrása: képernyőmentés

Magyar Péter még mindig nem válaszolt a Magyar Nemzet kérdéseire, amelyek az általa igénybevett kórházi VIP-ellátásokra vonatkoztak. A lap azt írja, a Tisza Párt elnöke már 2014-től kezdődően különböző ellátásokat járt ki magának, családtagjainak – és ilyet próbált szerezni egy közeli barátjának is – a Honvédkórház speciális rendeltetésű centrumában. Magyar egyelőre nem erősítette meg a lap értesüléseit, sőt azokat „többségében hazugságnak” nevezte, és feljelentéssel fenyegette meg a médiumot.

Az ügyben megszólalt Takács Péter is. „Különösen nagy pofátlanság, hogy éppen te hergelsz VIP-ellátást emlegetve, hiszen ha valaki szakértője a VIP-életérzésnek, az éppen te vagy!” – jelentette ki az egészségügyi államtitkár. „Nem is olyan rég még pontosan te voltál az, aki minden egyes alkalommal VIP-ellátást követelt ki magának, rokonainak, barátainak – erre akkor egy miniszter asszony férjeként feljogosítva érezted magad. Ezt bizonyítják a velem és más kórházigazgatókkal történt üzenetváltásaid, amiket bármikor készséggel a nyilvánosság elé tárunk. Amikor úgy gondoltad, hogy megteheted, éltél is a lehetőséggel gátlástalanul.”

Ezt is ajánljuk a témában

A Honvédkórház speciális rendeltetésű osztálya az elmúlt hetekben éppen Tisza Párt médiaszereplései nyomán vált a közbeszéd egyik témájává, ferdítésekkel teli hecckampányának állomásaként ugyanis VIP-osztálynak nevezte a centrumot, és arról értekezett: miközben a kormánytagok extra helyszínen gyógyulhatnak, az adófizetőknek csak rossz körülmények jutnak. Magyar állításait rögtön árnyalta a Honvédkórház főigazgatója, aki a politikus élő közvetítésében mondta el a nézőknek, hogy az elmúlt években látta a részlegen megfordulni Magyar Pétert is.

A politikus aztán egy Facebook-posztban már arról írt, a volt felesége miniszteri rangja miatt ő maga többször járt az osztályon, ahol emlékezete szerint néhányszor tesztelték, kétszer kapott Covid-oltást és egyszer felírtak számára valamilyen gyógyszert.

A lap szerint azonban valójában 

Magyar a Covid okozta eseteken kívül is igénybe vette a részleg szolgáltatásait.

A Magyar Nemzet egy részletes listát közölt arról, hogy szerintük Magyar Péter, a közvetlen családtagjai, az édesanyja és a nagyszülei hányszor kaptak kórházi kezelést és különleges bánásmódot. Magyar a lap állításaira azt írta a Facebookon, hogy „többségében hazugság”. Ugyanakkor szinte biztosan vannak a Magyar Nemzet által megszellőztetett listában valós információk, ugyanis Magyar azt is bejelentette, hogy feljelenti a Magyar Nemzetet különleges adatra elkövetett személyes adattal való visszaélés miatt. Ezt a bűncselekményt pedig logikusan csak akkor lehet elkövetni, ha a lap tényleg lehozta valakinek az egészségügyi személyes adatát, azaz azt, hogy konkrétan milyen ellátásban részesült az illető.

Fontos kiemelni, hogy a hatályos jogszabályok alapján nem járt volna kiemelt egészségügyi ellátás sem Magyarnak, sem a korábbi feleségén kívüli családtagjainak. Főszabályként ugyanis kizárólag úgynevezett védett személyek vehetik igénybe az Észak-pesti Centrum Kórház – Honvédkórház szolgáltatásait. A politikus pedig soha nem minősült ilyennek, miként felmenői sem. 

Védett személyek a miniszterek, a miniszterelnök politikai igazgatója, a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója, államtitkár, közigazgatási államtitkár. Mellettük pedig különböző honvédelmi és rendvédelmi vezetők, valamint azok számítanak jogosultaknak, akinek az egészségügyért felelős miniszter kivételes méltánylást érdemlő esetekben (így különösen közegészségügyi, nemzetbiztonsági, honvédelmi vagy rendvédelmi érdekből) az igénybevételt engedélyezte.

Magyar rokonai csak az utóbbi körbe tartozhatnának, de 

a politikus eddig nem mutatott fel olyan érvet, azaz államérdeket, amely az általa egyébként kritizált ellátások igénybevételét indokolttá tette volna.

A lap megemlíti, a Tisza Párt elnöke nemrég egy Facebook-kommentben azt állította, a volt felesége miniszteri rangja miatt ő maga többször járt az osztályon, ahol emlékezete szerint kétszer kapott Covid-oltást és egyszer felírtak számára valamilyen gyógyszert. Csakhogy, ahogy a fent idézett jogszabályból kiderül, Magyar – hiába volt egy miniszter férje –nem számított védett személynek, így a jogszabályi felsorolás alapján nem lett volna jogosult ilyen ellátásra.

De emlékezetes volt Magyar Péter zavaros válasza a Honvédkórháznál Heiter Dávid riporter kérdésére:

Magyar Péter: „Én? Soha nem kértem VIP-ellátást.”

Riporter: „Volt erre jogosultsága?”

Magyar Péter: „Nem, nem volt. Hát nyilván a feleségem okán volt, igen.”

Ezen túl Magyar azt is állította, hogy „ha édesanyám igénybe vette a speciális rendeltetesű centrum ellatasait (nem a VIP szobákat) azt nem én intéztem el neki, hanem a Kúria főtitkáraként, később az  OBH elnökhelyetteseként a jogszabályok alapján tehette ezt meg.” Egyelőre nem világos, hogy Magyar milyen jogszabályra utal, ugyanis a Kúria főtitkára és az OBH elnökhelyettese sem minősül védett személynek.


 

Összesen 263 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reakcio1969
2024. szeptember 16. 21:58
Az MP-vel szembeni indulat mutatja előre az utat. Ugyanis ez az indulat nem a széles keveset politizáló vagy eleve ellenzéki tömegtől jön, hanem a tántoríthatatlan fideszesektől. Ők pedig azért már nem lesznek többen. Ez túl nagy rizikó nélkül kijelenthető.
genusnexxt
2024. szeptember 16. 17:53
Héja 2024. szeptember 16. 17:47 "kevés a gátakon a katona" Bobi 350 legényt küldött a gátra Buksika. Ennyire futotta Csád mellett. #pedofidesz #csicskaorban
genusnexxt
2024. szeptember 16. 17:51
pollip 2024. szeptember 16. 15:43 "Tangó Peti hová tűnt? Tegnap elég fénykép készült róla a nem veszélyeztetett helyen?" Balfasz kurva, tegnap még azt ugattad, hogy Neszmélyen semmi szükség a védekezésre. Ezzel szemben az igazság az, hogy az Országos Vízügyi Főigazgatóság közzétette az önállóan védekező települések listáját, amelyen ott van Neszmély is sötét gyalog. #pedofidesz #csicskaorban
Héja
2024. szeptember 16. 17:47
M. Péter ma vinnyogott, miszerint kevés a gátakon a katona. Míg a helyszíneket már több ezren dolgoznak A miniszter bejelentette, hogy szükség esetén 17.000 katona rendelkezésre áll. Ez a fickó Furcsánynál is ostobábban hazudik. Egyébként a faszbúkon 13 éves árvizi diplomájával henceg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!