Magyar Péter hallgat arról, hogy miért állította korábban, jogosult volt a VIP egészségügyi ellátásra

2024. szeptember 09. 16:48

Sem a Mandiner, sem a Magyar Nemzet megkeresésére nem reagált a Tisza Párt elnöke.

2024. szeptember 09. 16:48

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, továbbra sem világos, mi alapján mondta Magyar Péter, hogy jogosult volt a VIP egészségügyi ellátásra, mellyel kapcsolatban a Magyar Nemzet nemrég újabb információk birtokába jutott.

A lap felhívta arra a figyelmet, hogy a vonatkozó jogszabályok alapján érthetetlen, hogy a politikus korábban miért nyilatkozta, hogy jogosult volt egészségügyi VIP-ellátásra. A Tisza Párt elnöke – aki az elmúlt hetekben többször kritizálta az egészségügyi ellátások minőségét – egyelőre nem állt elő magyarázattal a történtekre.

A Magyar Nemzet által hivatkozott jogszabály szerint csak védett személyek vehetik igénybe az említett ellátási formát. 

Védett személynek egy 1996-os és egy 2015-ös kormányrendelet alapján a következők minősülnek: a miniszterek, a miniszterelnök politikai igazgatója, a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója, államtitkár, közigazgatási államtitkár. Mellettük pedig különböző honvédelmi és rendvédelmi vezetők, valamint azok számítanak jogosult személyeknek, akinek az egészségügyért felelős miniszter vagy az általa kijelölt személy kivételes méltánylást érdemlő esetekben (így különösen közegészségügyi, nemzetbiztonsági, honvédelmi vagy rendvédelmi érdekből) az igénybevételt engedélyezte.

Magyar Péter egy miniszter férjeként azonban nem számított védett személynek – húzták alá az összeállításban.

Nem kaptunk választ kérdéseinkre

Mind a Magyar Nemzet, mind lapunk kérdésekkel fordult a politikushoz, azonban cikkünk írásának időpontjáig (16:02) nem kaptunk választ. A Mandiner arra lett volna kíváncsi, hogy

mi alapján mondta korábban, hogy jogosult volt kórházi VIP-ellátásra? Mely jogszabály alapján?

***

Magyar Péter hétfőn riporterünknek sem adott egyenes válaszokat hétfőn a diszkóbotránya kapcsán.

Az erről készült videót alább tekintheti meg:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

„Csak a magánéleti botrányairól és a nyári VIP-bulikról akarja elterelni a figyelmet” – megszólalt az egészségügyi államtitkár Magyar Péter kórházi hőmérőzéséről

Az egészségügyet folyamatosan lehet és kell is fejleszteni, ám egy biztos: jobb állapotban van, mint amit gondolunk róla – hangsúlyozza az ágazatért felelős államtitkár. Miért nem cserélik le a kórházi klímákat egyszerre? Jut-e több forrás az egészségügyre? Államosítják-e a szakrendelőket? Takács Péterrel beszélgettünk.

 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Darthvader
2024. szeptember 09. 23:52
Theorba! A Mandinernek nem kell helyreigazítani, hogy Poloska részegen megütött valakit az Ötkertben, ellopta/rabolta a telefonját, a biztonsági őrök a leendő államférfi úgy vezették ki onnan, mint egy utolsó bűnözőt és a telefont Poloska a Dunába dobta. Tehát ezek valós tények, helyesen írta meg a Mandiner. Ehhez képest győzelem lenne a helyreigazítás? Csak a nagyon egyszerű fejekben, akik elhiszik Poloska szemfényvesztését. Részvétem.
Darthvader
2024. szeptember 09. 23:45 Szerkesztve
Miért kellett volna tudnia, hogy nem jár neki és a nagyszüleinek a VIP ellátást? Miért várja ezt bárki tőle? Ő csak egy képzett jogász aki a piacról akart megélni (de nem sikerült). És ki segített volna neki? Csak a teljes rokonsága jogász. Lehetetlent kértek számon rajta. Csúnyák vagytok. Per lesz?
Theorba
2024. szeptember 09. 22:30
A MandíNER-nek a „Valótlanul híreszteltük, hogy Magyar Péter az Ötkert nevű budapesti belvárosi szórakozóhelyen nőket zaklatott, visszautasíthatatlannak vélt ajánlatot tett nekik” tartalmú szöveget kell kiírnia a címlapra, harminc napig. Emellett még fizethetnek kétezer eurónyi perköltséget is.
llnnhegyi
2024. szeptember 09. 20:12
Bod Péter Ákos a lófaszát jósolja ismét. ATV Egyenes Beszéd című műsorában Szöllősi Györgyi sikongat közben örömében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!