Elárulta Pintér Sándor, miért tilos mobiltelefont vinni a kormányülésre (VIDEÓ)

2024. szeptember 12. 08:34

Két oka is van.

2024. szeptember 12. 08:34

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Orbán Viktor rövid videót tett közzé TikTok-oldalán, amelyből kiderült az is, hogy miért kell leadni a molbitelefonokat a kormányülés előtt. „Elkobozzák, tilos bevinni, biztonsági szempontból lehetetlen, hogy bármlyen információ elektronikus úton kikerüljön a kormány ülésterméből. Ez egy levédett helyiség” – mondta el a kormányfő.

Kiderült az is, hogy aki mégis „becsempészi a telefonját”, azt Pintér Sándorra bízzák. 

„Nem szeretnék a kezei közé kerülni” – tette hozzá a miniszterelnök. 

Komolyra fordítva a szót a belügyminiszter elmondta, hogy két oka is van, amiért nem lehet mobiltelefont vinni a kormányülésre. Egyrészt, hogy ne zavarják meg hívásokkal az ülést, másrészt pedig hogy az ülésről semmilyen információ ne szivároghasson ki. „Van egy biztosági része is, amely azt garantálja, hogy az itt elhangzottak illetéktelenhez nem jutnak el” – mondta el Pintér Sándor.

A videóból megtudhattuk azt is, hogy Szijjártó Péter mindig a kollégájánál hagyja a telefonját és soha nem viszi be az ülésre. „Szerintem én vagyok az egyetlen külügyminiszter, aki az Európai Unió külügyminiszteri tanácsülésére sem viszi be a telefont” – mondta el a külügyminiszter. 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2024. szeptember 12. 18:10
A buzi pedók már egymásban sem bíznak. Mi mehet ott jóember. Eresztények.
auditorium
2024. szeptember 12. 10:12
Nagyon helyes intézkedés, de vigyázni kell, nehogy valakinek 2 mobilja legyen és csak az egyiket adja le....
haxima
2024. szeptember 12. 09:52
AZért ezeknek a tetű libsiknek semmi sem jó. Betiltják a mobilt az iskolában? - A Parlamentbe mér nem tilcsák be? Betiltják a kormányülésen? - Mert titkolják, hogy mit loptak el. Igen bazmeg, mutasson valamelyik barom egy olyan kormányt a világban amelyik ülését a fa alatt tartják a parkban...
Bácskai Bicska
2024. szeptember 12. 09:29 Szerkesztve
A „zárt ajtós” tárgyalás nem azért szigorú szabályokhoz kötött, hogy sírásra görbült szájjal csak Kunhalmi Ági koppanjon vissza róla. A magam korú, őszülő üstökűeknek még rémlik, milyen volt az Antall-kabinet működése: centimétereket sem kellett igazítani az Országház tanácstermeire irányított lehallgatókon az USA, az orosz és bizonyosan még néhány titkosszolgálat figyelő szerveinek, évtizedek óta a jól bevált rendszerrel előbb értesültek a magyar kormány döntéseiről, mint a budapesti minisztériumok vezetői. Emlékeznek még mekkora hisztéria volt, mikor az első Orbán-kabinet átköltöztette az Országház túlsó felére a megbeszéléseik helyszínét? Riadalom támadt, borult a kinti hálózatok infrastruktúrája. (Már akkor is nehéz volt új lakást venni, bérelni frekventált helyen, cuccolni feltűnés nélkül... Nem könnyű a kémszakma, na.) Ettől nagyobb hisztéria támadt, mikor mindez átkerült a – nem csak vakolattal, mésszel felújított – Karmelitába. Most is hörögnek, akiknek ezt adták parancsba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!