Kulisszatitkokat osztottak meg Kötcséről

2024. szeptember 09. 07:59

A Fidesz egy innovatív politikai erő. Ezt mondta az Indexnek Deák Dániel elemző.

2024. szeptember 09. 07:59
Orbán Viktor, Kötcse. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

„A kötcsei találkozó mindig a jobboldali szellemi holdudvarnak szól, vagyis azoknak a meghatározó értelmiségi szereplőknek, akik a jobboldal mellett szólalnak meg a nyilvánosságban. Orbán Viktor minden évben nekik vázolja fel az aktuális politikai és gazdasági helyzetet. Elmondja, hogyan látja Magyarország állapotát, a globális folyamatokat, és hogy mire kell felkészülni az elkövetkezendő hónapokban, kijelöli a kormányzás horizontját” – nyilatkozta az Indexnek a XXI. Század Intézet vezető elemzője, a Megafon aktivistája, Deák Dániel, aki idén is részt vett a zárt körű eseményen.

Mint Deák az Indexnek elmondta: a kötcsei piknik címadásából már következtetni lehet rá, hogy a megszokott módon egy komplex külpolitikai helyzetértékelést ad a miniszterelnök, illetve a háború jelen állásáról is elmondja a véleményét, de belpolitikai áttekintés is várható tőle. Orbán Viktor kötcsei előadásának bizonyos elemei vissza szoktak köszönni az őszi parlamenti ülésszak első napján tartott felszólalásában, de a legfontosabb állítások általában ki is szoktak szivárogni.

A politikai aktivistaként is tevékenykedő elemző arra is felhívta fel a figyelmet, hogy

 „a Fidesz egy innovatív politikai erő”, választásról választásra képes megújulni, és teljesen más technikákat alkalmazni egy kampányban.

Az már látható, hogy a 2026-os kampányban más lesz a politikai szituáció, illetve a következő másfél évben ennek megfelelően, másként kell majd politizálni. Az is kérdés, hogy az olyan, most újra felszínre kerülő szakpolitikai ügyekben, mint például a kórházi állapotok vagy a közlekedés problémái, mi a Fidesz válasza. Vélhetően egy vitákkal telibb politikai időszak következik. Ennek jeleit már most láthatjuk: például, hogy Lázár János találkozóra hívta Magyar Pétert. Az ilyen politikai húzások korábban nem nagyon jellemezték a kormányoldal és az ellenzék viszonyát – mutatott rá Deák Dániel.

Deák Dániel emlékeztetett rá, hogy 2010 előtt Orbán Viktor egy kötcsei találkozón vázolta fel először a centrális erőtér elképzelését: vagyis a Fidesz középen van, és tőle jobbra-balra van egy nagyobb ellenzéki tömb, ez a felállás 2018-ig meghatározta a magyar politikát.

„Most a Fidesszel szemben egy 30 százalékos formáció jött létre, amely a globalista politikai oldalhoz tartozik. Rajta kívül még van egy-két kisebb tömb, amelyik érdemi támogatottsággal rendelkezik, gondolok a DK-ra és a Mi Hazánkra. 

Ez a felállás értelemszerűen egy más politikai struktúra, és értelmezésre szorul, hogy ebben hol a helye, illetve mi a szerepe a Fidesznek. Milyen célokat tud megfogalmazni 2026-ig, és melyek azok a pontok, amelyekben bizonyítani tudja, hogy 2026-ban is egy győztes politikai erő lehet” – magyarázta Deák Dániel.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. szeptember 09. 18:30
NamondB_kanya 2024. szeptember 09. 11:50 "És visszaveszi a haveroktól az ellopott és kiosztott közpénzt?" 1994 hazudoztok lopásról, miközben a gazdáid művelik, egységsugarú síkidomka.
B_kanya
2024. szeptember 09. 10:27
"Namond 2024. szeptember 09. 08:03 Kulissza titkot? Orvbán fogyózik" Igen :) " és növésben van? " Így is magasabb, mint micron, zselé és poloska. Kell még valamit mondanom ildikó?
B_kanya
2024. szeptember 09. 10:25
"gyaloggos 2024. szeptember 09. 09:39 HÁT, bizony az ORBÁNIZMUS hibája sok egyéb mellett: KORMÁNYZÁS OHNE, " "A 2024. május–júliusi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma a 15–74 évesek körében 4 millió 746 ezer fő volt. Míg az összlétszám érdemben nem változott,2 addig a férfi foglalkoztatottak létszáma kismértékben,2 2 millió 501 ezer főre csökkent, a nőké pedig 29 ezerrel, 2 millió 245 ezer főre nőtt. A hazai elsődleges munkaerőpiacon 4 millió 580 ezer fő dolgozott, 26 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. Miközben a külföldön dolgozók létszáma kissé,2 109 ezer főre nőtt, a közfoglalkoztatottak létszáma 12 ezerrel, 57 ezer főre csökkent." Ki KELL MONDANUNK, a gyaloggos nevű HÜLYE vakon felmondja a mo$$lékpropagandát. Nem tanultatok 2006 ősze óta.
B_kanya
2024. szeptember 09. 10:22
"gyaloggos 2024. szeptember 09. 09:43 2026-ban még szinte biztos, hogy a FIDESZ nyer, és" És 2030-ban is. "ORBÁNÉK folytathatják még a SZEMÉLYES GAZDAGODÁSUKAT," MINT MINDENKI MÁS az országban. "MAGYARORSZÁG taccsra vágását!" Taccsra TENNI és Gallyra VÁGNI szokás De ahogy magyarul sem tudsz, úgy a valóságot SEM LÁTOD.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!