Csütörtöktől újra lehet autóval közlekedni a rakparton

2024. szeptember 25. 08:06

Az FKF munkatársai megfeszített tempóban takarítanak.

2024. szeptember 25. 08:06
null

Nyitókép forrása: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Karácsony Gergely a közösségi oldalán számolt be a közlekedés újraindításának ütemezéséről. Mint írta, csütörtökön visszatérhet az autós forgalom a budai alsó rakpartra. A főpolgármester szavai szerint az FKF munkatársai megfeszített tempóban, időre végeznek a takarítással. 

A pesti rakpart-szakaszon az uszadékfák és az iszap eltűntetése mellett a villamos-alagútban maradt víz kiszivattyúzása ad feladatot, hajnalban munkába állítottuk a nagy teljesítményű szivattyút. Azon vagyunk, hogy az emberileg lehetséges legrövidebb időn belül a pesti rakpartra is visszatérhessen a villamos- és az autós forgalom”

– írta bejegyzésében a főpolgármester, hozzátéve, hogy „a csatornázási művel munkatársai a napokban több mint 520 ezer homokzsákot gyűjtenek össze, ezekből a kiszárított homokot építkezéseken hasznosítják újra”.

Forrás: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Nagy valószínűséggel a rakpartra telepített növények 80 százaléka átvészelte az árvizet, a zöldítés ott is kiállta a próbát. Ahol pusztított a víz, és sérült a növényállomány, ott fokozatosan újratelepítünk, pótoljuk az elpusztult egyedeket”

– írta Karácsony Gergely, hozzátéve, hogy „a BKV szerdától a hajókat és a kikötőket hozza rendbe”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jicofoy233
2024. szeptember 25. 11:16
Végre nyugodtan lehet majd újra autóval közlekedni a városban. A prolik meg gyalogoljanak és békávézzenek tovább!
Gullwing
2024. szeptember 25. 08:57
kretén geri és csapata takarít, talán még erre jók lesznek...
voltospultos-2
2024. szeptember 25. 08:56
Köszönjük, Imperator Danubius!
chief Bromden
2024. szeptember 25. 08:43
Már csak azt nem tudom, hogy ezt a rikkancsnak vagy a gát buzgárjának köszönhetjük. Ja nem, a főnök lenyomta őket az árral együtt. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!