Budapesten fogták el Kanada egyik legveszélyesebb bűnözőjét, a québeci gyilkost (VIDEÓ)

2024. szeptember 04. 11:03

A rendőrök a repülőtér termináljában bilincselték meg, majd a Repülőtéri Rendőrigazgatóságra szállították, ahol őrizetbe vették.

2024. szeptember 04. 11:03

Nyitókép: Boris Roessler / DPA / AFP

A budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren fogták el azt az algériai–kanadai–magyar hármas állampolgárságú férfit, akit Kanadában gyilkosságért életfogytiglanra ítéltek, de májusban megszökött a börtönből; azóta keresték a hatóságok.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán közölte, hogy a 32 éves férfi még 2011-ben karddal hátba szúrt egy magyar férfit, aki belehalt a támadásba. Az elkövető ekkor elmenekült a helyszínről, de később önként feladta magát.

Idén tavasszal Québec tartomány Laval városában található Szövetségi Képzési Központból szökött meg, amely a kanadai javítószolgálat hatáskörébe tartozik. Nemzetközi körözést adtak ki ellene, és intenzív keresés indult.

A férfi neve felkerült Québec tartomány legveszélyesebb bűnözőit felsoroló weboldalra is.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájához (KR NNI) nemzetközi bűnügyi együttműködés révén olyan információk jutottak el, amelyek szerint a szökevény repülővel Magyarországra érkezik. A KR NNI fejvadászai a Repülőtéri Rendőrigazgatósággal és a KR bevetési egységeivel együttműködve szeptember 3-án délelőtt fogták el a férfit, éppen amikor kiszállt az Amszterdamból érkező repülőgépből.

Az országba testvére okmányával lépett be, hogy megtévessze a hatóságokat. A rendőrök a repülőtér termináljában bilincselték meg, majd a Repülőtéri Rendőrigazgatóságra szállították, ahol őrizetbe vették. A hamis okmány használata miatt közokirat-hamisítás vádjával indult ellene büntetőeljárás. A kiadatásáról később döntenek.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. szeptember 04. 18:02
EGY PATKÁNY EZEKET KIVÉGEZNI NEM ETETNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2024. szeptember 04. 15:50 Szerkesztve
Azt hittem Kanada legveszélyesebb bűnözője az a Trudeau nevezetű úr.... de mindennap tanul valamit az ember...
elbert-0
2024. szeptember 04. 12:36
Kérdem én, hogy akkor eddig mi a lófaszt csinált Murdoch felügyelő ?
Mandiner444hu
2024. szeptember 04. 12:11
Ahmad vagy Armando?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!