Besülni látszik Karácsony lakásügynöksége: fél év alatt három beköltöző

2024. szeptember 21. 15:26

Ősszel kampányt indítanak a program fellendítésére, mivel eddig alacsony volt az érdeklődés.

2024. szeptember 21. 15:26
null

Nyitókép: Képernyőkép

A Fővárosi Lakásügynökség indulása óta eltelt közel fél évben 200 tulajdonos jelezte bérbeadási szándékát, de csak 25-en töltötték ki a szükséges regisztrációs adatlapot – közölte Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes. A márciusban létrehozott ügynökség célja a megfizethető albérletek számának növelése, ahol a bérleti díjak 30%-kal alacsonyabbak a piaci áraknál. A tulajdonosok 15%-kal kevesebbet kapnak, míg a bérlők további 15%-os támogatásban részesülnek az ügynökségtől – olvasható a 24.hu-n. 

Kiss elmondta, hogy három lakásba már beköltöztek a jogosultak, és továbbra is várják a közszolgáltatásban dolgozók jelentkezését, beleértve a budapesti kórházak dolgozóit is.

„Kétségtelen, hogy visszafogott egyelőre a kereslet, de alig pár hónap telt el eddig a program kezdete óta, és nyáron egyébként is pang az ingatlanpiac. Az elmondható, hogy bérbeadónak főként azok jelentkeznek, akiknek elsődleges szándéka, hogy valamit kezdjenek az ingatlanjukkal. Ugyanakkor jellemzően egyszobás garzonokat adnának bérbe a lakásügynökségen keresztül, ami a célcsoportunk, a fiatal családosok számára nem releváns”

– mondta a főpolgármester-helyettes.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2024. szeptember 21. 15:50
Idióta Karácsonyi
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 15:33
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­k­­e­­l­­d­ ­a­ ­s­z­­­e­­­x­­­i­ ­­­p­­u­n­­c­­­i­­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!