Bekopogtatott a Red Bull Mészáros Lőrinchez: bomba üzlet a láthatáron

2024. szeptember 05. 10:04

A horvátok lerántották a leplet a magyar stratégiai tervről.

2024. szeptember 05. 10:04

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

A 7dnevno.hr közölte, hogy a Red Bull felvásárolhatja az NK Osijeket és az Opus Arénát, Európa egyik legmodernebb stadionját.

A horvát hírportál emlékeztetett arra, hogy a stadion nevét a szponzor, az építőiparban, az energetikában, a mezőgazdaságban, az élelmiszeriparban és a turisztikai szektorban tevékenykedő Opus Global magyar holding nevéről kapta, amely megvásárolta az új eszéki stadion nevének több évre szóló használati jogát. Az Opus Global Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik.

A 7dnevno.hr szerint Budapesten még a meccseken a gyerekeket szórakoztató mackók is megjelennek, „Mészáros” felirattal.

A lap szerint az elmúlt hónapokban az eszéki csapatról az a benyomás keletkezett, hogy gondjaik vannak a játékosok kiáramlásával, a múlt héten távozott a drávai klubtól a 28 éves Kristijan Lovric, aki 2022 februárjában csatlakozott a klubhoz.

A magyar stratégiai terv

A horvát hírportál szerint az eszéki klubbal kapcsolatban kiemelendő, hogy nem ismeretlen tény, hogy Magyarország régóta szeretne egy erős kikötőt az Adriai-tenger partjára a Kínából érkező tengerentúli áruszállításhoz. Szerintük egy erős fiumei kikötőre lenne szükségük, amelyet magyarok kezelnének, valamint a Rijekától Budapestig tartó fejlett vasútvonal egyes vélemények szerint része a magyar stratégiai tervnek.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P.S.
2024. szeptember 05. 22:23
A horvátok tudják, hogy Magyarország az elrabolt tulajdont szerette volna visszavásárolni, Fiume kikötőjében magyar fennhatóságú részt. (Tipikus mint a magyarországi privatizáció helyetti jogszerűség lenne. - Én is csak az elrabolt tulajdonomat akartam visszavásárolni a privatizációban. Nem tudtam, mint Fiume!!!) Pedig mindez jó lenne a horvátoknak és nekünk is. Én csak az adófizetést tagadtam meg egykor, hivatkozva a Mo. adósságára felém.
nesztekjobbrol
2024. szeptember 05. 16:16
red bull megveszi a stadiont, mer a magyar strategiai tervben eros kikoto van vasuttal ertelmes cikk
ptrfarkas43
2024. szeptember 05. 16:15
Newey helyett ő lesz a főkonstruktőr.
Namond
2024. szeptember 05. 15:57
//index.hu/gazdasag/2024/09/05/matolcsy-gyorgy-mkt-kozgazdasz-vandorgyules-magyar-gazdasag-orban-viktor-jegybank-mnb/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!