Horvát lap: Magyarország a legbőkezűbb a világon a családokkal

2024. augusztus 22. 10:01

Az is kiderült, hogy a GDP öt százaléka, amit Magyarország családi támogatásokra költ, kétszerese annak, amit védelemre fordít.

2024. augusztus 22. 10:01
család - illusztráció

A nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

A Jutarnji.hr „Tízmilliárd eurót dobott a szélbe! Jogos a következtetés, Orbán Viktor nagy kísérlete totális csődbe torkollott” címmel, a Financial Times-ra hivatkozva közölt cikket az orbáni népesedéspolitikáról, kiemelve, hogy ez volt a magyar kormányfő politikájának sarokköve. A Financial Times cikke szerint a születésszám növelését célzó bőkezű magyar támogatások nem hozták meg a kívánt eredményt. Orbán Viktor a GDP öt százalékát költi a születésszám emelésére, de a több éve tartó enyhe javulás ismét szertefoszlott.

A Financial Times szerint a több pénz és támogatás a jelek szerint nem megoldás a demográfiai hanyatlás megakadályozására a világ gazdagabb régióiban.

A cikkben megszólítottak egy 33 éves magyar nőt, aki a magyarországi termékenységtámogatási programok kedvezményezettje volt és három megszületett gyermeknek köszönhetően férjével több mint 80 ezer euró támogatást és kölcsönt kapott a kormánytól, ezen belül mintegy 6000 eurós támogatást új családi autó vásárlására.

Magyarország szülésre ösztönző programja a legbőkezűbb a világon

– emelte ki a horvát lap. A gyermekszámmal nő az adókedvezmény, a négy- vagy többgyermekes anyák nem fizetnek személyi jövedelemadót. A GDP öt százaléka, amit Magyarország családi támogatásokra költ, kétszerese annak, amit Magyarország védelemre fordít.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2024. augusztus 22. 16:42
-zsoltkom- Fegyenc8 részére 2024. augusztus 22. 12:41 "Most mondta Gulyás, hogy kifizették a tartozásokat." Milyen logikára szántad ezt a választ? A " fizetési képtelenség állt be" állításra... a kifizették a tartozásokat szövegeddel, azzal csak igazoltad RasPutin olv.társat (2024. augusztus 22. 11:05). Hogy a Fidesz kifizette, bé...meg az a probléma nem oldódott meg, hogy fizetésképtelen a kórház. Például. A végrehajtási eljárásnak a meghatározása éppen leírja, mikor hajtják végre és milyen indokkal ttps://n9.cl/b95z8 . Tehát, ha fizetésképtelen valami intézmény, akkor közbelép a NAV és olyan embertelen lépést tesz, hogy attól még jobban padlóra ül a hátrányos helyzetű. "Kórházakat vont végrehajtás alá a NAV, a jászberényiéről 57 millió forintot vett le" ttps://n9.cl/ujj6q Ha Gulyás így értette a tartozások kifizetését, eléggé betapasztotta a szád... meg egyébként is. Az a tisztességtelen az egészben, hogy ezt a helyzetet a Fidesz-kormány generálta.
grrrgo
2024. augusztus 22. 14:58
Magyarország a GDP-je öt százalékát, családi támogatásokra költi? Magyarország egy hülye állam! Ezt az öt százalékot egyben átutalva el is lehetne küldeni Ukrajnának fegyverekre, esetleg atombomba fejlesztésre, hogy 10 év múlva nekik is legyen atombombájuk és ők is tudják Moszkvát fenyegetni valamivel. Na az a Magyarország az EU kedvence és mintaállama lenne! Halkan súgom meg, de ez az 5% szuper helyre megy! Mert ha katonaságra költenék, akkor lenne több száz tankunk (mint a lengyeleknek) ott állnának egy telepen és onnan ijeszgetnének más állam tankjait. De a gyereknek cipőt veszel (+ pont a kereskedelemnek) ételt veszel (+ pont a élelmiszeiparnak) füzetet veszel (+ pont a papíriparnak) stb. Szóval ez a pénz továbbgyűrűzik a gazdaságban. Ez tényleg szörnyű (Esetleg tényleg pár %-ot javít a gyerekvállaláson.)
Isten jobb keze
2024. augusztus 22. 11:20
Mekkora marhaság ez a cikk.. nézzük meg a születés számot az utóbbi mondjuk 5- évben..
RasPutin
2024. augusztus 22. 11:16
Fegyenc8RasPutin 2024. augusztus 22. 10:40 Ahogy nem szül a nyugati világ sem, te puhapöcs. Áruld már puhapöcs, hogy miért kellene nekem elköltenem az összes pénzemet ha egyszer nincs szükségem több dologra? Tudod puhapöcs a fajtád alatt a magyar nem tudott sem fogyasztani sem takarékoskodni. A lakásvásárlás az beleszámít a fogyasztásba? Az hogy te nem tudtál fogyasztani meg takarékoskodni az a te bajod. De mások meg tudtak. Amikor a születésszám beesik és vele együtt a fogyasztás az arra utal, hogy abban az országban bizonytalanság uralkodik. A fidesz alatt nincs két egyforma év. Mindig mindent megváltoztatnak, semmi nem biztos,nem lehet előre tervezni, mert lehet, hogy 2 év múlva szétbasszák azt amire emberek terveztek. Lásd. MANYUP, Fudamenta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!