Bejelentette a főpolgármester-helyettes: visszavonul a politikától

2024. szeptember 30. 14:00

Itt a vége Bősz Anett közéleti pályafutásának?

2024. szeptember 30. 14:00
null

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Egy hozzászólásban tudatta politikai pályafutásának végét Bősz Anett, aki a Fővárosi Közgyűlésben ez idáig főpolgármester-helyettesi posztot töltött be – szúrta ki az Index.

Én a mai nappal ezt az egészet be is fejezem. […] ez azt jelenti, hogy ma véget ér a főpolgármester-helyettesi megbízatásom, és úgy döntöttem, hogy politikusként más formában sem folytatom tovább” – ezt írta egy kommentben Bősz Anett, aki a Fővárosi Közgyűlésben a mai napig a szociális és kulturális tématerület felelőse volt főpolgármester-helyettesként.

Emlékezetes, hogy Bősz 2019-ben – Fodor Gábort váltva a pozícióban –  átvette a Magyar Liberális Párt (MLP) elnöki tisztségét. 2022-ben a DK-val együttműködésben országgyűlési képviselőjelölt volt, mandátumot nem szerzett, mert a Pest megyei 1-es számú egyéni választókerületben a Fidesz jelöltje, Aradszki András legyőzte.

A politikus 2022-ben lett a városvezetés része, miután Gy. Németh Erzsébet lemondott főpolgármester-helyettesi (és képviselői) tisztségéről parlamenti mandátumszerzése miatt.

Bősz Anettnek ugyanakkor lehetősége lett volna politikusi karrierje folytatására, mivel a Pest vármegyei közgyűlésben ő vezette a Demokratikus Koalíció listáját, ahonnan mandátumot szerzett. Az Index szerint a valasztas.hu adatai szerint azonban eddig még nem vette fel. 

Forrás: Index

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Vitézy Dávid

Facebook

Idézőjel

A főpolgármester kizárólag panaszkodik és persze a Gyurcsány-kormányból hozott szövetségeseinek átmentéséhez ragaszkodik.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2024. szeptember 30. 17:13
2013-ban a libsik majd megörültek a bankok deviza hitel elszámoltatása miatt ami egy fellélegzés volt a bankok szoritásában. Kiálltak hogy az a bakok pénze.
XTRO
2024. szeptember 30. 16:54
Anettttt ! Mi lesz így a demokráciával ????
Alte
2024. szeptember 30. 16:38
Biztosan nem. Egy NGO-nál majd egy jól fizető állásban fog dolgozni Magyarország ellen.
megvadult-2
2024. szeptember 30. 16:30
Elévülési idő : talán belefér a következő választásokig
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!