Bán Mór tiszta vizet öntött a pohárba: ez lesz a Hunyadi-sorozat címe

2024. szeptember 06. 11:04

„Most egy fontos ügyet szeretnék tisztázni” – írja a szerző.

2024. szeptember 06. 11:04

Fotó: Mandiner / Ficsor Márton

A Mandiner beszámolt róla, hogy a magyar történelmi dráma, a Hunyadi-sorozat premierjét a 2024. október 21-24. között megrendezendő cannes-i MIPCOM televíziós eseményen tartják meg. Bán Mór, a Hunyadi-regények szerzője most a sorozat címével kapcsolatban posztolt.

Ezt is ajánljuk a témában

„Hálásan köszönöm mindenkinek a lelkes visszajelzéseket a Hunyadi tv-sorozat előzetesével kapcsolatban. Veletek együtt én is nagyon várom a bemutatót, lelkesen, néha szorongva, hisz mégiscsak csaknem tíz órányi mozgóképben kel életre mindaz (vagy annak jelentős része), amit néhány ezer oldalon megírtam (és még meg fogok írni). Most egy fontos ügyet szeretnék tisztázni.

Néhányan értetlenül álltok a sorozat címe előtt. Kérdeztétek, miért nem Hunyadi a címe a sorozatnak, miért angol címe lesz”

– írja a szerző.

„Akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba! A sorozat címe HUNYADI. Magyarországon így fut majd természetesen. A nemzetközi cím a RISE OF THE RAVEN – vagyis A holló felemelkedése.”

Ezt azzal magyarázza a szerző, hogy a világ többi részén „még nem igazán meséltük el eddig soha a déli harangszó legendáját. Nem ismerik Hunyadi hőstettét. Most végre elkészült egy reményeink szerint nemzetközi színvonalú széria, ami elbeszéli a világ többi részén is, hogy ki volt Hunyadi János, és mit köszönhet neki Európa.”

Mint írja, „ahogy egy hozzászólásban említettem, a RETTENTHETETLEN (BRAVEHEART) címe sem az volt, hogy William Wallace. Sem ő, sem Hunyadi nem olyan ismert név a világban, mint Napóleon, vagy Cleopatra neve.

Reméljük, ez a sorozat hozzájárul viszont, hogy egyre inkább az legyen!

– zárja bejegyzését Bán. 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 07. 15:07 Szerkesztve
Na nézzük csak sorozat vs. epizódcímek lehetnek még Törökaprítás kormányzója Pogyebrád György udvarában László és a pallos Mátyás és a meddő királyné A szolgálólány hercegfia Habsburg Ferdinánd és a Pálffy tesók Mária Terka és a pragmatika Mohácsi vész Záptojása Fekete bég és a Báthory vámpiroska Pálffy Miklós billikonja Pálffy János és a kurucok Pálffy Móricz és 48 Pálffy Fidél és a földművelés
alexandrosz-2
2024. szeptember 07. 11:06
Zsidó vircsaft a zsidó gyarmaton. Szánalmas.
herden100
2024. szeptember 06. 20:58
m.youtube.com/watch?v=6p83IbLrU50&t=470s&pp=ygUGQmFyYWth pin.it/3knPUCRrV pin.it/1itcQHTim pin.it/128PWGvO0 pin.it/5jWF2j6E9 pin.it/6NYuZ65Bh pin.it/7dUqbIGSl pin.it/6HnOf4Cia pin.it/5JN0WSDtr pin.it/5hxM99ifw
nem_clickbait_mandiner_cimek
2024. szeptember 06. 15:45
A Hunyadi-sorozat címe Magyarországon Hunyadi, nemzetközileg pedig A holló felemelkedése lesz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!