Az MCC a lassan épülő polgári Magyarország fontos instrumentuma

2024. szeptember 11. 15:27

Ideje lenne ezeket elmesélni. A Büszke Magyarországot. Van mire.

2024. szeptember 11. 15:27
Petri Ádám
Facebook

Nyitókép korábbi felvétel. Fotó: beol.hu/Für Henrik

„Autonóm diákok tanulnak ott, akik egyebek mellett elsajátítják az önálló véleményalkotás képességét. Eldöntik majd szabadon, mit szeretnének kezdeni a tudásukkal. Azt pedig, hogy egy olyan közösségben teszik ezt, amelynek szemléleti szövetébe bele van varrva a »haza minden előtt« érzete, talán senki nem vetné a szemükre.

Merthogy erről van szó egyébként: az MCC a lassan épülő polgári Magyarország  fontos instrumentuma.

Jó érzés mindenek részese lenni, büszke vagyok arra, hogy volt némi közöm ahhoz, hogy a kollégium diákjai a Magyar Nemzeti Galéria alapozó és mesterkurzusain vehessenek részt, ahol elsajátíthatják a magyar művészettörténet javát.

S akkor ellépve a kollégiumtól: tudták, hogy a Nemzeti Művelődi Intézet jóvoltából a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria 15 munkatársa 175 helyszínre, vagyis Magyarország 175 pontjára ment el az elmúlt évben, hogy művészetpedagógiai programokat tartson? Majd pedig tárlatvezetéseket intézményeinkben, ahova a látogatók felutazatását az NMI állta?

Feltehetően nem tudták, mert nem nagyon lett elmesélve.

Pedig amikor az elmúlt évek eredményeiről beszélünk mondjuk a kultúrában, akkor nem csupán Európa legnagyobb kulturális fejlesztése a Liget Budapest projekt juthat eszünkbe, ahol felépült a Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum,  megújult a Szépművészeti Múzeum, régi pompájában látható a Millennium Háza és a Liget világszerte irigyelt, itthon is egyetemesen elismert kulturális és rekreációs központ lett. Nem csupán a Seuso-kincs hazahozatala, a népszerű Hagyományok Háza, a régi fényében tündöklő Operaház, a Kultúrpajta, hanem a Lázár Ervin Program, a Polgár Judit Oktatási Módszertan beemelése a közoktatásba és még számtalan egyéb eredmény. 

Ideje lenne ezeket elmesélni. A Büszke Magyarországot. Van mire.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leonardodicarpaccio
2024. szeptember 12. 15:17
"Ideje lenne ezeket elmesélni. A Büszke Magyarországot. Van mire." Van mire elmesélni? Ez a mondat mit jelent?
Lakat1983
2024. szeptember 11. 20:56 Szerkesztve
Én csak azért jöttem, hogy a pillanatnyilag éppen a pisapártba tömörült ex-munkásőrök, eszdéesz-árvák, déká-lárvák, valamint a még a momentumból is kirohadt törpe senki claudiusok szájhaboztató hörgését olvassam. S lőn! Olyan jó, ahogy itt kínlódnak! Muzsikazene!
patmore
2024. szeptember 11. 20:44
Ennyire jó az MCC? Nem gondoltam volna. 9 kommentből 8 gyalázós takonybolsi? Aztaa. Ha ennyire ráküldték a rüheseket erre a laza kis matthias corvinusos hazafiúzásra, akkor ebben több van, mint gondolnánk. (Vagy a kretén libsibolsik fejéből hiányzik több, mint gondolnánk.)
Kovács Ubul
2024. szeptember 11. 19:54
"Érted lopunk, nem ellened." /MCC alapelvek/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!