Az ezotéria téves útja már jobboldali csatornán is

2024. szeptember 04. 14:10

Fel kell ismernünk a kígyó mesterkedését!

2024. szeptember 04. 14:10
Pók Katalin
Vasárnap.hu

Nyitókép illusztráció. Fotó: MICROGEN IMAGES / SCIENCE PHOTO LI / SMD / Science Photo Library via AFP

„Az ezotéria főként a buddhizmusból táplálkozik, mely eleve humánus, Isten nélkül. Sem Istent, sem isteneket nem ismer el, az önmegváltáson dolgozik. Tudjuk azonban hogy Jézus a »kapu«, csak »általa« jutunk az Atyához. Az ezotéria azonban rendületlenül szervezi a meditációs és jóga klubokat, melyek az önmegváltás technikái, másként az Istentől való elválasztás eszközei. Még a jobboldali csatornán is ennek ünneplése folyik. Van keresztény meditáció is, de itt Isten áll a középpontban, hozzá törekszik az ember. Az ezoterikus, buddhista gyökerű meditációból azonban hiányzik Isten képe, aminek egyenes következménye a sötét szellemi entitások kapcsolódása.

Ugyanakkor a sátán más vonalon is dolgozik. Létezik a vallásoknak egy szakadár fajtája is, amelyik éppen a gyűlöletet táplálja. Látjuk a késelések, robbantások, terrorcselekmények történéseit a médiában. Ezeknek az embereknek a viselkedését nem Isten befolyásolja. Mások iránti gyűlöletüket és gyilkos szándékukat Isten Nevében fejtik ki, amikor valójában maga a Sátán az, aki minden mozdulatukat sugalmazza. Ő ezt azért teszi, hogy elűzze az embereket Istentől. Ezek a sötét lelkek szörnyű igazságtalanságot követnek el és az Örök Atya Nevét használják fel arra, hogy gonosz cselekedeteiket véghezvigyék. Aztán ezeket a cselekedeteket vallásuk nevében igazolják, és sok embert vezetnek arra, hogy utasítsák el az Istenbe vetett hitüket.

Az Istentől való eltávolítás ezen a kétféle módon nyilvánul meg legszembetűnőbben. Fel kell ismernünk a kígyó mesterkedését! Jó lenne, ha a jobboldali, keresztény csatorna nem adna teret az ezoterikus tartalmaknak. Az agresszív működést a legtöbb ember felismeri, de a humanizmusba bújtatott csapdát nem. A jólelkű, jóravaló emberek vannak kitéve a legnagyobb veszélynek.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. szeptember 05. 19:24
Ostoba vagy.
alexandrosz-2
2024. szeptember 05. 18:44 Szerkesztve
Ilyen a zsidokereszténység pókica a zsidó gyarmaton. Jobb, ha megszokod.
gyaloggos
2024. szeptember 05. 14:14
Bell &Sebastian ! "Az emberi lét végső célja a megistenülés." IGEN, ezt én úgy mondom, hogy mindenki ISSTENHEZ közel, a lehető legközelebb szeretne kerülni. EZ kinél nagyon hosszú, kinél kevésbé hosszú, de mindenképpen hosszú út.
szeekely
2024. szeptember 05. 11:33 Szerkesztve
"Ugyanakkor a sátán más vonalon is dolgozik." A gonosz megszemelyesitese nem jelent spiritualis pluszt. A satan az ember kepessege a gonoszsagra. Amik mi magunk vagyunk, nem egy kulso entitas, aki csapdat allitott nekunk. Egy ferfi otthagyta feleseget, 3 gyermeket es egyuttelt szeretojevel. Egyszercsak megjelent a templomban es a pap megkerdezte tole, fiam mit csinalsz? A satannal kuzdok, volt a valasz. A pap josagosan elfogadta a valaszt, a ferfi pedig visszatert szeretoje otthonaba. Az anyuka csititgatta gyermekeit, mondvan hallottatok mit mondott a pap bacsi, apatok komolyan kuzd. A legkisebb gyermek ekkor megszolalt: anya, en nem lattam aput oly nagyon kuzdeni... Nos, kinek van igaza? 1. a ferfinek, aki eli eletet? 2. a papnak, aki az elet spiritualis dolgaiban igazit el? 3. a felesegnek, aki alazatot mutat megprobaltatasaban? 4. a szeretonek, aki csak el befolyasaval es ebbol jogot formal? 5. a kisgyermeknek, aki minderre racsodalkozik, s ugy erzi valami nagyon nem stimmel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!