Az építkezés rossz, valaminek az újjá- vagy felépülése pedig jó

2024. szeptember 09. 11:56

A diáknegyed új életet hoz a történelmi utcákba, aminek egyaránt nyertesei lesznek a helyben élők és az itt vállalkozók.

2024. szeptember 09. 11:56
Lázár János
Lázár János
Facebook

Nyitókép: Lázár János Facebook-oldala

„Az építkezés rossz, valaminek az újjá- vagy felépülése pedig jó: ezt a természetesen ellentmondást kell kezelnünk a VIII. kerület szívében épülő új egyetemi negyed kapcsán is. 

A Palotanegyed a szó szoros és átvitt értelmében is gyarapodni fog az új Pázmány Campusszal, Közép-Európa egyik legszebb és legmodernebb egyetemi városnegyedével. A diáknegyed új életet hoz a történelmi utcákba, aminek egyaránt nyertesei lesznek a helyben élők és az itt vállalkozók. 

Az építés folyamata természetesen kényelmetlenségekkel, sőt hétköznapi áldozatokkal jár, amit sosem tagadtam és amit sosem vettem félvállról. Ezért volt természetes számomra az, hogy kompenzációt kínáljak fel a kerületnek, illetve a negyedben élőknek. 

Ahogyan az is, hogy erről személyesen beszéljek velük – egyebek mellett ma reggel, amikor meglátogattam a demonstrálókat. Meghallgatjuk egymást, megbeszéljük, megoldást találunk.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 09. 19:34 Szerkesztve
Mélyen Szántó L szar Kovács Jancsikám mi van a tárcád szerinti városliget Közlekedési Múzeum újjáépítésével. =hová tüntettétek el a kitáblázott szecessziós palota terveit az évek ótas üresen tátongó telekről? Tudom, hogy parasztéknál van apádnak baromfia, ami nem igazán gyüngytyúk mégis fölkapastkodott a NER ültette uborkafára. (ne feledd amennyid van, annyit is érsz, kár hogy mind duma) Mobiltörvényhez se tzdtatok zárható fémlemezrekeszes szekrényeke adni 140 000-ért már lehet kapni is.
Pelso j.
2024. szeptember 09. 14:16
Amihez te hozzányúlsz, az sz@rrá válik vagy eltűnik.
cutcopy
2024. szeptember 09. 13:09
A képen Lázárral szemben az MSZP-SZDSZ koalíció hagyományőrző szakkör..?
RasPutin
2024. szeptember 09. 12:50
Makovecz forog a sírjában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!