2025 januárjától, akár a kanapénkon ülve is digitális állampolgárrá válhatunk – mondja Both András

2024. szeptember 16. 14:38

Szeptember elsejétől működik a Digitális Állampolgárság Program applikációja.

2024. szeptember 16. 14:38
null

Nyitókép forrása: Facebook

 

Both András, az alkalmazást fejlesztő IdomSoft Zrt. vezérigazgatója az Indexnek beszélt a Digitális Állampolgárság Program (DÁP) applikációjáról. Both azt mondta, tisztában vannak azzal, hogy sokan félnek attól, hogy az állam milyen adatokat tart róluk számon, de a DÁP-applikáció bevezetése ezen nem változtat. Kifejtette azt is, hogy nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az alkalmazásuk biztonságos legyen, de mivel az IT-biztonság és a felhasználói élmény nem járnak kéz a kézben, ezért kompromisszumokat kellett hozniuk.

Mint ismert, a kormány 2022 végén elfogadta a Digitális Állampolgárság Programot, melynek célja, hogy létrejöjjön egy egységes digitális környezet, amely segíti az állampolgárok és a kormányzat különböző szervei között a kommunikációt.

A kabinet azt ígérte, olyan szolgáltatást alakítanak ki, amely „teljes mértékben az állampolgárok igényein és elvárásain alapul”, és végre nem az állampolgároknak kell igazodniuk az ügyintézésekhez, hanem az ügyintézés igazodik az emberek igényeihez, emlékeztetett a szájt.

A vezérigazgató most beharangozta,

hogy 2025 januárjától a személyink, jogosítványunk vagy útlevelünk, valamint a telefonunk és arcképünk segítségével, akár a kanapénkon ülve is digitális állampolgárrá válhatunk majd.

 

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. szeptember 16. 16:32
"olyan szolgáltatást alakítanak ki, amely „teljes mértékben az állampolgárok igényein és elvárásain alapul”" Ez kizárt. Ujjlenyomatot is azért vesznek az állampolgároktól a személyi igazolványhoz mintha bűnözők lennének, mert ez az állampolgárok óhaja? Ez a hatalom óhaja, nem az állampolgároké.
Akitlosz
2024. szeptember 16. 16:30
"2025 januárjától, akár a kanapénkon ülve is digitális állampolgárrá válhatunk – mondja Both András" Az élet a való világból átköltözik a kitalált, digitális világba. A gazdaságot - és a profitot - már csak ott lehet a végtelenségig növelni.
Süsüke
2024. szeptember 16. 15:48
Nem kérek belőle, köszi!
Mandiner444hu
2024. szeptember 16. 14:49
Antikrisztusi sátánista Világ Birodalom informatikai háttérstruktúrája. Kapuk előtt s digitális rabszolgaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!