Újra melegrekord közelében: pokoli forró hétvégén vagyunk túl

2024. augusztus 26. 09:46

A maximumok 6-10 fokkal alakultak magasabban, mint a sokévi átlag.

2024. augusztus 26. 09:46

A nyitókép illusztráció. Fotó: PETER KOHALMI / AFP

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett sokat sütött a nap, csapadék végül nem volt – írja a HungaroMet.

A csúcshőmérséklet 32 és 39 fok között alakult, ezért végül csak megközelítettük a napi országos melegrekordot, viszont csúcsdöntés nem történt.

A maximumok ennek ellenére is 6-10 fokkal alakultak magasabban, mint a sokévi átlag. Hajnalra többnyire 17 és 22 fok közé csökkent a hőmérséklet, ennél hűvösebb csak az északi völgyekben és Szabolcsban volt.

***

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2024. augusztus 26. 16:13 Szerkesztve
Mp-nek: kiterjeszthetné eü kampányát a teljes lakosságra.....ha a mentősök többletmunkája és a többlethalálozás annyi, mint covid idején, miért nem lehet preventíve bevezetni a sziesztát? Mert covid idején -emlékezzünk- még kijárási tilalom, és nagyon sok korlátozást hirtelen elrendeltek.
kérdés
2024. augusztus 26. 11:43
Nagyjából sejtem, miért nem lehet megvalósítani....mi lenne a nagyvárosi idegenforgalommal, naugye. A sok befeccölt tőke (hitel) hogyan térülne meg?
letsgobrandon-2
2024. augusztus 26. 11:17
éppen most van egy napkitörés... azt hogy befolyásolják a klímabuzik ? ... leöntenek pár festmény vagy leragasszák magukat az úttestre? ...az összes emberi tevékenység picsafüst a természethez képest
kérdés
2024. augusztus 26. 10:48
Érdekes az is, h a cigisdobozokat seperc telenyomták egységesen élethű boncolási eredményekkel, annyira óvják a népek egészségét, de még véletlenül sem kerül figyelmeztető tábla hőgutát kapott áldozatról sehová. A bevásárlóközpontok közlekedési folyósóját, előterét, a múzeumokat, kiállítótermeket nem kellene bezárni, csak a kormányhivatalokat, ügyfélszolgálatokat, üzleteket, pl. fodrászatot is, kórházi látogatókat. Mindenkinek enyhülést jelentene. Alkalmazottaknak és kuncsaftoknak is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!