Újabb részletek a BME gólyatáboráról: megalázó bánásmód miatt háborognak a hallgatók

2024. augusztus 21. 13:56

Nagy port kavart az ügy.

2024. augusztus 21. 13:56
null

Fotó: Facebook/BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar - BME VIK

Nagy visszhangot keltett a közelmúltban, amikor napvilágra került, hogy a Budapesti Műszaki Egyetem gólyatáborából kitiltották az óvszert. Ennél is nagyobb azonban a diákok felháborodása, a beszámolóik szerint az azóta lezajlott eseményen egészen durva dolgok történtek. A Villamosmérnöki és Informatikai Kar Bodajkra szervezett gólyatáborában egy órán keresztül a tűző napon gyalogoltatták a gólyákat, a gurulós bőröndöket is csak kézben cipelhették, csak magázódni lehetett és első este csak későn kaptak enni – írja az eduline.

Ezt is ajánljuk a témában

„Érkezéskor az összes táskát kipakoltatták és minden egyes ruhádat kirázatták: póló, nadrág, alsónadrág, bugyi, melltartó, sőt a zoknit is. (Ha szerencséd volt rázhattad te, vagy ha nem volt, akkor az egyik felsőbbéves). A kaját (szendvicset, kávét) ki kellett dobni, gyógyszert elkobozták (fájdalomcsillapítót is). Este kérni kellett, ha szükséged volt rá. Mindenkinek kötelező a testi motozás, amit a biztonsági szolgálat végzett. Első nap csak késő este kaptunk enni

– olvasható az egyik beszámolóban.

A hírek szerint korlátozták a mosdóhasználatot, koedukált szobákat alakítottak ki és alvó gólyáról készült fotókat vetítettek ki a táborlakóknak.

Radács Kristóf, az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnöke korábban az óvszerkitiltás kapcsán úgy fogalmazott:

biztosítani tudják azt, hogy minden gólya úgy távozzon a táborból, hogy értékteremtő, jó hangulatú, biztonságos kikapcsolódásban volt része”.

A megalázó bánásmód miatt többen korábban hazamentek.

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cséfy
2024. augusztus 28. 06:10
Még emlékszem az egykori BME-s, szóbeli felvételimre az egyházi gimnázium után. Konkrétan a "kortárs" KISZ-es delegált "világnézeti" okoskodására a felvételi bizottságban. Ezek a karakterek ma is léteznek, csak most gólyatábort szerveznek...
villam5
2024. augusztus 23. 14:07
Szégyen és gyalázat ami évek óta sok gólyatáborban zajlik. Miféle embereket nevelnek képeznek ezekben az intézményekben? Miféle tanárok és rektorok vannak ezen intézményekben, ahol a csicskáztatás megengedett? legyen az gólyatábor vagy tanórák. Miféle vezetők lesznek az ilyen csicskáztató emberekből? Ahol csicskáztatás folyik az abban résztvevő diákokat, tanárokat azonnal ki kellene rúgni az intézményből, úgy hogy még más intézménybe se lehessen felvenni Őket. Sőt néhány év börtön sem ártana az ilyen embereknek, s akkor talán elkezdenék tisztelni más embertársaikat. Mert aki ilyeneket művel az nem tiszteli a társait és nem való közösségbe.
Grabb71
2024. augusztus 22. 01:04
Igazából nem kéne mű egyetemre járni. Valódi egyetemre kell járni, és akkor nem történnek ilyenek.
Intruder
2024. augusztus 22. 00:08
Óvszert egy gólyatáborba... Hülye fiatalság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!