Újabb eljárást indított a GVH a Wizz Airrel szemben

2024. augusztus 06. 11:32

A Gazdasági Versenyhivatal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt versenyfelügyleti eljárást indított a Wizz Air Hungary Zrt.–vel (Wizz Air) szemben.

2024. augusztus 06. 11:32
WizzAir Airbus A321 Departing From Eindhoven Airport

Nyitókép: Nicolas Economou/NurPhoto/AFP

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt újabb versenyfelügyleti eljárást indított a Wizz Air Hungary Zrt.–vel szemben a Gazdasági Versenyhivatal. 

A GVH a cég foglalási rendszerének szakmai gondosság követelményét sértő működését, valamint a szolgáltatási díjakkal kapcsolatosan lényeges információk elhallgatását gyanítja

 – írja a GHV.

Ezt is ajánljuk a témában

A GVH gyanúja szerint:

A Wizz Air valószínűsíthetően nem tesz eleget a szakmai gondosság követelményének, mivel foglalási rendszere nem biztosítja a kiszámíthatóság és a megbízhatóság érvényesülését a szolgáltatási díjairól szóló tájékoztatási gyakorlatában,

ugyanis a különböző eszközökön (pl. két mobilon vagy mobilon és asztali számítógépen) elérhető azonos szolgáltatások díjai egyes esetekben eltérők lehetnek.

A társaság ezenfelül a honlapján és az applikációjában feltüntetett szolgáltatási díjakkal kapcsolatban feltételezhetően elhallgatja a fogyasztók elől azt a lényeges körülményt, hogy a megjelenített díjakon nem fogja tudni biztosítani a szolgáltatást a foglalási folyamat egésze alatt.

A GVH kiemeli, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést el is követte.

 Az eljárást három hónap alatt kell elvégezni, indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

 

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Batman007
2024. augusztus 06. 14:06
Jó lenne ha a megröviditett emberek miatt indult eljárás kompenzációt eredményezne az utazóknak. Félek ez nem lesz, csak a GVH saját javára befolyó bírság.
alexandrosz-2
2024. augusztus 06. 13:45
A sóhivatal nagyot erőlködött, oszt tojt egy kis semmit. Megkésett. Semmitérő. Hány gépüket foglalták le az eddig kiszabott büntetések fedezetéül?- Egyet se. Mennyi büntetést fizettek ki. Semennyit. Szarnak az utasaikra és a Magyarországnak hazudott zsidó gyarmatra is.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 06. 11:39
“Nehogy azt mondjam, te jó ég Ez egy jó cég Úgyhogy mától a lányom a góré”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!