Tovább fokozódik a káosz a Budapest útjain

2024. augusztus 05. 21:22

A rakpartlezárás mellett villamos- és útfelújítások nehezítik az autósok életét egész augusztusban.

2024. augusztus 05. 21:22

Nyitókép: Origo/Csudai Sándor

A következő napokban további útszakaszokon kell forgalomkorlátozásokkal számolniuk az autósoknak, a szokásos káoszon felül is. Az útlezárások augusztus végéig biztosan jelentős dugókat okoznak, az autósoknak érdemes rendszeresen tájékozódniuk.

Keddtől négy napon keresztül javítják a Rákóczi út burkolatát a Blaha Lujza tér és az Astoria között. A buszsáv lezárása miatt nem csak az autósoknak, de a közösségi közlekedést választóknak is hosszabb eljutással kell számolniuk. A felújítás augusztus 12-től az Astoria felé vezető oldalon folytatódik, ahol szintén a buszsáv lezárásával kell számolni.

Továbbra sem hajthatnak az autósok a Pesti alsó rakpartra a gépjárművek augusztus 15-ig, mivel az Erzsébet híd és a Margit híd között nagyrészt a gyalogosok és a biciklisek számára lesz csak megnyitva az egyik legforgalmasabb útszakasz. A Lánchíd és a Margit híd között csak hétvégére tiltják ki az autóforgalmat.

A főváros legforgalmasabb körgyűrűjén a hónap végéig várható káosz. A Róbert Károly körúton a Rákóczi híd felé a Vágány utca után eddig a külső sáv volt burkolatjavítás miatt lezárva, ám keddtől a belső és a középső sávot érinti a korlátozás. A BKK tájékoztatása szerint a megnyitott külső sávot és a villamospályát használhatják az autósok, míg a teherforgalom számára csak a külső sáv vehető igénybe. A Hungária körúton szintén augusztus légvégéig folytatódik a villamospálya karbantartása. A Hungária körúton lezárták a Szörény utcai villamosátjárót, és lezárták a belső sávot a Rákóczi híd irányában a Salgótarjáni utca előtt. A Népliget és a Stefánia út között buszsávot jelöltek ki szeptember 1-jéig.

Budán is nehezítik az eljutást a sávlezárások. 

A Margit hídon, Buda felé a járda javítása miatt a gyalogosforgalmat a külső sávra terelték, így azt nem tudják használni az autósok. Folytatódik a Margit körút felújítása, így a Margit hídi lehajtótól a Török utcáig csak egy sáv járható, várhatóan augusztus 19-éig. A Margit híd irányában is korlátozásra kell készülni a Frankel Leó útnál.

A Budai alsó rakpart északi szakaszát sem tudják használni az autósok, augusztus 15-ig a Mozaik utca és a bevásárlóközpont közötti szakasz a Sziget Fesztivál miatt lesz elzárva a közúti forgalom elől.

Az autósoknak arra is érdemes figyelniük, hogy a gyorshajtásért és más szabálytalanságokért a kiszabható bírság összege jelentősen emelkedik augusztus 16-tól.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiritmonger
2024. augusztus 06. 23:35
Szándékosan szervezik egymásra a "felújításokat" és lezárásokat, hogy ellehetetlenítsék az emberek közlekedését. Törvény kellene, hogy úttest felújítását 10 éves garanciával lehet csak elvállalni és a pénzt is 10 év alatt kaphatják meg a kivitelezők. Ha 10éven belül egy kátyú is előkerül, akkor ugrott a lé. Ugyanilyen szigor kell a villamossínekre is, de ott 20 évet kellene kibírnia a pályának felújítás nélkül.
alexandrosz-2
2024. augusztus 06. 14:20 Szerkesztve
Karigeci bandája a káoszban érdekelt, Ezt eddig is tudhatta, akit érdekelt. De judapest ezt akarta, további 5 éven át. Megkapta. Élvezze a sok tetves geci karigeci szavazó.
atti64
2024. augusztus 06. 10:37
ENNYI BALOLDALI FASZOPO LAKIK PESTEN BASZÁTOK MEG ANYÁTOKAT BÜDÖS PATKÁNYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2024. augusztus 06. 10:11 Szerkesztve
Karigeri választóit nem sajnálom. Azokat sem, akik lusták voltak elmenni szavazni. A többit igen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!