Papp László fia is kiakadt az interszexuális ökölvívó olimpiai indulásán

2024. augusztus 03. 06:36

Elmondta, nem véletlenül vannak súlycsoportok, hisz komoly egészségkárosodást lehet szenvedni.

2024. augusztus 03. 06:36
Boxing - Olympic Games Paris 2024: Day 6

Nyitókép: Richard Pelham/Getty Images

Ifjabb Papp László, a legendás, háromszoros olimpiai bajnok fia is elmondta véleményét Hámori Luca ökölvívó ellenfeléről és a körülötte kialakult helyzetről. A FEOL-nak nyilatkozva azt is megosztotta az olvasókkal, hogy szerinte édesapja hogyan értékelné az egész incidenst. „Botrányos, hogy ez a férfi korábban már részt vett a Bocskai Emlékversenyen is, ahol női versenyzők ellen bokszolt, és egészen a döntőig jutott. Felfoghatatlan, hogyan indulhatott el Magyarországon, és miért nem állították meg idejekorán” – nyilatkozta Papp, aki szerint, ha ő döntési helyzetben lett volna a Magyar Ökölvívó Szakszövetségben, ez nem fordulhatott volna elő.

Az eset különösen annak fényében váltott ki felháborodást, hogy a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség később kizárta a sportolót, miután kiderült, hogy férfi kromoszómákkal rendelkezik. Azonban ez a lépés már későn jött, mivel az olimpiai részvételét már engedélyezték.

Ifjabb Papp László aggodalmát fejezte ki az ökölvívás biztonsága kapcsán is. Kiemelte, hogy más sportágakban is problémás lenne egy biológiai férfi indulása, de az ökölvívásban különösen veszélyes, hiszen itt a sportolók valóban ütéseket mérnek egymásra. 

Nem véletlenül vannak meghatározva a súlycsoportok. Komoly egészségkárosodást szenvedhet egy ilyen, férfi erejű ökölvívó női ellenfele” 

– hangsúlyozta. A háromszoros olimpiai bajnok fia emlékeztetett arra, hogy a mostani botrány szinte természetes folytatása annak, ami az olimpiai megnyitón történt. Véleménye szerint a NOB tudhatta, mi várható, de mégis engedélyezték az algériai versenyző indulását.

Apja idejében minden más volt

Ifjabb Papp László visszaemlékezett édesapja, a legendás Papp Laci idejére is. „Mennyire más világ volt akkor. Tudjuk, hogy kommunista elnyomásban éltünk, de bizonyos tekintetben, nem csak Magyarországon, hanem az egész világban, normálisabban mentek a dolgok” – mondta, hozzátéve, hogy 

ma a természetellenes dolgokat próbálják elfogadtatni az emberekkel.

Papp László végül kifejtette, hogy ha rajta múlna, engedné a magyar lányt ringbe szállni az algériai versenyző ellen, de az első jelre, amikor veszélyben látná a sportoló egészségét, feladná a mérkőzést. „Talán ez lenne a helyes, kompromisszumos megoldás” – zárta nyilatkozatát, kiemelve, hogy az ökölvívásban nem babra megy a játék.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2024. augusztus 04. 13:01
Minden normális ember kiakad azon, ha egy született férfi 18-19 éves koráig férfi, aztán boxolni kezd és hirtelen rájön, hogy az ő lelke mégis inkább nő. A boxot ugyanis nem lélekkel, hanem ököllel gyakorolják, így egy férfinak ebben behozhatatlan előnye van. Nem mellesleg pedig: XY kromoszómái vannak és a tesztoszteronszintje is a férfiakra jellemző, tehát ez az arab csaló SEMMIKÉPP NEM NŐ !
NorthernOutlaw
2024. augusztus 03. 15:14
De amúgy nem férfi, hanem mutáns. Nem szabadna a nők között indítani, de nem azért mert férfi, hanem azért mert ez a genetikai mutáció jogtalan előnyhöz juttatja. Szerintem nem őt kellene támadni, mert ez egy betegség, hanem azt, aki megengedi, hogy a nők között versenyezzen.
Takagi
2024. augusztus 03. 12:50
Bordáit és veséjit szét kell verni.
survivor
2024. augusztus 03. 11:04
....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!