Orbán Viktor a franciákról: Arra vagyunk büszkék, hogy nem vagyunk olyanok, mint ők (VIDEÓ)

2024. augusztus 28. 14:52

A miniszterelnök a párizsi olimpia megnyitójáról fejtette ki véleményét.

2024. augusztus 28. 14:52

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Orbán Viktor, egy a közösségi oldalára feltett videójában mondta el véleményét a párizsi olimpia megnyitó ünnepségéről. 

Mint a Mandiner hetilapban Szalai Laura megírta: a gálaműsor hűen tükrözte a nyugati korszellemet. „Egy transzvesztitaparádéval ünnepelték a szervezők a sokszínűséget, ami nagy felháborodást váltottak ki keresztény csoportok és konzervatív politikusok körében. Az eseményen egy paródiát adtak elő, amely Leonardo da Vinci híres festményét, Az utolsó vacsorát idézte.” Az előadásban egy nő alakította Jézust glóriával a feje körül, drag queen apostolokkal körülvéve.

A Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György erről kérdezte a miniszterelnököt, aki elmondta, hogy nehéz ügy, hogy „egy nemzet hogyan jelöli ki helyét ebben a kavargó és gyorsan változó világban.” A franciák hoznak a múltból valamifajta nemzeti büszkeséget „valamifajta jövőbe, amit a megnyitón megmutattak”. De ehhez joguk van. Ahogy nekünk is jogunk van mást gondolni és máshogy kijelölni a helyünket. 

Hogy feltétlenül kell-e gúnyolódni közben rajtunk, keresztényeken, az nem világos.

De ők erre büszkék.

Majd hozzátette:

Mi meg arra vagyunk büszkék, hogy nem vagyunk olyanok, mint ők.

És arra is büszkék lehetünk – mondta végül a miniszterelnök –, hogy hite szerint sose leszünk olyanok, mint ők.

***
 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patriota-0
2024. augusztus 28. 19:19
Én csak Al Bundy-t tudom idézni: google.com/search?client=firefox-b-lm&q=al+bundy+a+franci%C3%A1k+h%C3%BCly%C3%A9k#fpstate=ive&vld=cid:b59743ca,vid:CdKvpk0pMuU,st:0
B_kanya
2024. augusztus 28. 19:10
Menhetten 2024. augusztus 28. 17:20 • Szerkesztve "Ez a nagy senki még dicsekszik a nagy büdös semmivel.." A trente glorieuses is múlt idő, Delon, Gepardeau undorodik a mai frank kalifátustól, Párizs az... Shithole Paris
B_kanya
2024. augusztus 28. 19:07
files32 2024. augusztus 28. 18:18 "Ők meg arra büszkék, hogy nem olyanok mint te." Bár a legtöbb szavazatot kapta Le Pen pártja. Biszmillah.
files32
2024. augusztus 28. 18:18
Ők meg arra büszkék, hogy nem olyanok mint te.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!