Óbudai vesztegetési botrány: Szabó Tímeának most nem fáj a korrupció

2024. augusztus 17. 20:00

A Párbeszéd politikusa számára a balliberális oldalon nyilvánvalóan mindenki tisztességes.

2024. augusztus 17. 20:00
null

Nyitókép: Szabó Tímea a parlamentben (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Facebook-bejegyzésben állt ki teljes mellszélességgel az óbudai korrupciós botrány kapcsán hivatali vesztegetéssel valamint más bűncselekményekkel gyanúsított Kiss László DK-s polgármester mellett a körzet párbeszédes országgyűlési képviselője Szabó Tímea, aki szerint „Kiss tisztességesen, a III. kerületi lakosok érdekében dolgozik. Őrizetbe vétele pedig aljas politikai provokáció, az '50-es évek legsötétebb időszakára emlékeztető leszámolás.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Szabó a 2010-es kormányváltás óta előszeretettel gyanúsítgatja korrupcióval a kormányoldalt, de most, hogy a saját oldalának képviselőjével szemben merült fel ez a gyanú, már rögtön a hatóságokat vádolja.

Ahogy Bús Balázs fogalmazott, Karácsony és az ő a hallgatása azért is beszédes, mert Szabó kampányfőnökét és Karácsony két listás jelöltjét is letartóztatták.

Szabó Tímea korábban mindent tagadott, beleértve azt is, hogy márciusban házkutatást tartottak az óbudai önkormányzatnál és állítása szerint az ügy főszereplőjét, P. Gábort sem ismerte. Mindez azért is érdekes, mert Szabó Tímeát az óbudai választókerületben indította a Párbeszéd. Ráaádul az Anonyms óbudai ügyet kirobbantó hangfelvételből az is kiderült, hogy kokainbizniszből származó pénzből finanszírozhatták korábbi kampányát

A Párbeszéd politikusát a korrupció elleni küzdelemben a jelek szerint az sem zavarja, hány nyomozás van jelenleg is folyamatban párttársa, Karácsony és a Városháza ügyei kapcsán. 

Pedig kormányt a parlamentben példátlan  hevességgel támadó politikus 2022-ban még Polt Péter legfőbb ügyésztől kérdezte , hogy „Milyen személyes felelősség terheli a korrupciós helyzet romlásában?”

2021-ben felszólalásában olyanokat mondott, hogy „Orbán Viktor és a Fidesz egy bűnszervezetet működtett az ország házában. Orbán Viktor bűnszervezete lop, lehallgat, megfigyel, hazudik.”

Korábban azzal vádolta a kormányt, hogy nem akar korrupciómentes Magyarországot, 

amiért az országgyűlés igazságügyi bizottságában leszavazták hét korrupcióellenes törvénymódosító javaslatukat, így többek között a három javaslatból álló korrupció ellenes ügyészségre is nemet mondtak. 

Szabó az uniós források visszatartása kapcsán is a Fideszt vádolta visszaéléssel, de 2013-ban egyenesen Fidesz-maffiáról beszélt

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pesszimista
2024. augusztus 18. 10:56
Az, hogy az óbudai polgármester meggyanúsítása nem alaptalan jelzi az , hogy ügyvédjének azt a Zamecsnikot fogadta meg, akinek jogi csűrés-csavarással és legendás kapcsolatainak igénybe vételével már több balliberális elkövetőt sikerült felmentetnie. Bár méreg drágán dolgozik.
Chekke-Faint
2024. augusztus 18. 10:29
Nem botrány ez, hanem napi rutin gyakorlat a komcsiknál.
evass816
2024. augusztus 18. 09:20
Miért? Gondolta bárki, hogy a nő egy pillanatra is őszinte volt valaha? Semmi meglepetés, ezt már régóta "láttuk jönni"...!
pesszimista
2024. augusztus 18. 09:18
Jellemző a Magyar viszonyokra a korrupció népszerű meghatározása is: az számít annak amiből engem kihagytak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!