Nem hoz frissülést a hónapváltás: tovább tart a kánikula

2024. augusztus 31. 20:56

A várható hidegfrontok, amelyek az előrejelzésekben időnként felbukkannak, valószínűleg nem hoznak jelentős lehűlést.

2024. augusztus 31. 20:56
null

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

A HungaroMet legfrissebb Facebook-bejegyzése szerint a következő időszakban továbbra is fokozódik a hőség és az aszály Magyarországon. A meteorológiai központ több valószínűségi ábrát osztott meg, amelyek a várható időjárási trendekről adnak tájékoztatást. A bejegyzés hangsúlyozza, hogy a hónapváltás sem hoz jelentős változást, hiszen a hőségriasztást továbbra is érvényben tartják, és a talaj nedvességtartalma folyamatosan csökken.

A jelentés szerint a várható hidegfrontok, amelyek az előrejelzésekben időnként felbukkannak, valószínűleg nem hoznak jelentős lehűlést. Az előrejelzésekben a frontok iránya és intenzitása oly mértékben változik, hogy a térségünket csak gyengén vagy egyáltalán nem érik el. A lehűlés és a csapadékesélyek is folyamatosan eltolódnak, és a jövő hét végére a diagramok szerint csak 1-2 esetben valószínűsíthető kisebb lehűlés vagy csapadék.

Az anomáliatérképek alapján a szeptember második felére is magasabb hőmérsékletek várhatóak az átlagos értékekhez képest. A HungaroMet közleménye szerint a hőmérséklet-eltérések alapján nem rajzolódik ki markáns lehűlés vagy országos, áztató eső, így a meleg és száraz időjárás továbbra is jellemző marad.

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. augusztus 31. 20:59
Csak a hónap vált - az is csak azért, mert rossz a naptár - az évszak nem. Szeptember 23-án kezdődik az ősz.
salátás
2024. augusztus 31. 20:59
nektek feltűnt ,hogy a legújabb stadionozás a vízgazdálkodás lett és hogy a sokmillió víztározó és öntözésszakértő országa lettünk? a köcsög kómány nem képes a teljes országot locsolni! de a mónika már a saját kiskertjét lusta és csak várja a csodát :DDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!