Munkacsoport vizsgálódik a BME botrányosra sikeredett gólyatábora miatt

2024. augusztus 21. 19:58

A Műegyetem, az egyetemi vezetés és a hallgatói képviseletek részvételével folynak a vizsgálatok.

2024. augusztus 21. 19:58
null

Nyitókép: Facebook/BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar - BME VIK

Korábban beszámoltunk arról nagy port kavart esetről, melynek középpontjában a Budapesti Műszaki Egyetem gólyatáborába állt. Azon felül, hogy kitiltották az óvszert az eseményről, a diákok beszámolói szerint egy órán keresztül a tűző napon gyalogoltatták a gólyákat, a gurulós bőröndöket is csak kézben cipelhették, csak magázódni lehetett és első este csak későn kaptak enni.

A Műegyetem, az egyetemi vezetés és a hallgatói képviseletek részvételével felállított egy munkacsoportot, amely vizsgálatot indít a gólyatáborok kapcsán,

 felülvizsgálja az eddigi szabályozást, valamint a tapasztalatok és a kihívások alapján mindenki számára megnyugvást jelentő, biztonságot adó és a méltóságot garantáló szabályokat alakít ki – közölte a BME az ominózus gólyatábor után, melyről az RTL is beszámolt.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Menczer Tamás

Facebook

Idézőjel

Ezt a döntést tartalmilag és technikailag is baromságnak gondolom.

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2024. augusztus 22. 09:08
Egyáltalán: kell g.t ?
syphax
2024. augusztus 22. 07:51
Én is a BME-re jártam, ott voltam "gólya", ott diplomáztam--a Villamosmérnöki Kar-on--sőt aranydiplomámat is ott kaptam. Az első pillanattól az utolsókig a BME "VÁR"-I KOLLÉGIUMÁBAN ÉLTEM, LAKTAM TANULTAM, SZÓRAKOZTAM. NEM VOLTAM GÓLYATÁBORBAN, NEM HIÁNYZOTT. (óvszerre sem volt szükségem)
ELakatos
2024. augusztus 22. 06:51
A gólyatábor ebben a formában már sokadszorra volt megrendezve, és nem okozett eddíg problémát a gólyáknak a tábor. Azt mondom, meg kell kérdezni a felsőbb éves tanulókat, végzősöket, hogy milyen volt a gólyatábor, és azok alapján levonni a következtetéseket. Itt a momentum és RTL felkapta a témát, hogy milyen dolog, hogy itt olyan szabályok vannak, amik nem összegyeztethető az ő nézeteikkel, és a tábor alapvető szabályiat szegték meg (amiket egyébként a gőlyák a táborba történő jelentkezéskor elfogadtak). Néhány szabály ami automatikus kitiltást jelent: nem szabad drogozni (ezért veszik el a gyógyszereket, persza, ha valakinek cukorbetegség miatt, vagy asztma miatt van gyógyszere azt nem veszik el), a füves cigeretta szívása azonnali kitilíást jelent, nem szabad alkoholt bevinni, továbbá a tábor területén nem engedélyezett a szex sem, és a cigarettázás sem a reklámozott dolgok közé tartozik (gondolom ez más táborokban engedélyezett, sőt pont ezért mennek azokba a táborokba a diákok...
Namond
2024. augusztus 22. 03:29
A vizsgálók közül hiányzik; - az Alapjogok biztosi hivatala, az állampolgárok méltósága megőrzése, - a rendőrség élet és egészség szándékos veszélyeztetése miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!