Mennyire legyen eszes egy belpesti gimi tanári kara?

2024. augusztus 30. 07:26

Az természetesen lehetetlen, még ebben a fasiszta diktatúrában is, hogy megkérjük a diákokat, az iskolába lépéskor kapcsolják ki a telefonjukat.

2024. augusztus 30. 07:26
null
Bálint Botond
Bálint Botond
Pesti Srácok

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

„Szerintem egy kicsit normális tantestület (mínusz igazgató) ilyenkor elgondolkozik azon elsőre, hogy mit gondol a jogszabály céljáról. Ha mást, mint a jogalkotó, akkor elgondolkozik azon szépen csöndben, mint minden normális magyar, hogy miként tudja némi lapítás, mismásolás segedelmével úgy kijátszani a szabályokat, hogy ne csesszék meg érte. Belpesten értelmiségiéknél persze.

Ezek a belpesti forradalmárok meg kiírják az oldalukra, teljesen nyilvánvalóan arra célozva udvariasan persze, de nem titkolva a lesújtó véleményt, hogy szarnak majd betartani a rendeletet, mert a jogalkotó hülye. (Elnézést a trágár szavakért, de fel vagyok dúlva.) Nyilván provokáció és nyilván egy kis botrány, esetleg tüntetés a cél. Az meg is volt és most hősnek, szabadságharcosnak érzik magukat. Fel nem foghatom, hogy a belpesti felső-középosztály és az abba törekvő felfele mobilisok számára miért jó, hogy a gyerekeik ilyen környezetben szocializálódnak. Ez finoman szólva ellentétes az osztályérdekükkel. Én biztos nem íratnám ilyen gimnáziumba a gyerekeimet, ahol a politika az első és nem a gyerekek érdeke, illetve okosteló nélkül nincs élet.

Persze pozitívan is hozzá lehet állni egy ilyen jogszabály céljához, a külpesti és a vidéki szülők, normális emberek például így vannak ezzel. Egy jog eszközeivel szinte megoldhatatlan problémát legalább minimálisan kezel ez a jogszabály, persze a tanárokra, az iskolákra, meg az iskolarendőrökre hárítva a végrehajtást. 

Nem lesz könnyű, de azért csak kialakul egy olyan új gyakorlat, ami teremt néhány olyan órát, amikor a tanulók kénytelek lesznek csak magukra, csak egymásra és csak a tanárokra figyelni? Forradalom csak nem lesz belőle, vagy igen?”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. szeptember 03. 15:15
Az természetesen lehetetlen, még ebben a fasiszta diktatúrában is, hogy megkérjük a diákokat, az iskolába lépéskor kapcsolják ki a telefonjukat. ---- Nem ... nem.. nem... Ne kérd meg barom. Inkább töltess be egy anakronisztikus Korda Gyuri számot. Kapd vel a kiscsajt és óra helyertt táncolj vele. Mutasd meg mekkora tökeid vannak lövöldözösdiben és tedd ki magatoka a Faszbúkra haladár eszményiséggel. (remélem nem én vok. az egyetlen aki azt kívánta volna hogy apádfarka örökre lasnkadt legyen.)
Ernest01
2024. augusztus 30. 18:08
Ja , csak a Petinek lehet telefont elvenni?
kuzmics
2024. augusztus 30. 15:47
Ennyi!
augustus2-0
2024. augusztus 30. 13:38
Mondjuk én egy olyan "tanárt", aki de facto anarchistát akar nevelni a diákjaiból, nemcsak az igazgatói beosztásából mentettem volna föl, hanem örökre eltiltanám az oktatástól. Egyébként meg bármikor megtudhatjuk ugyanezektől a most hőbörgő libsibolsiktól, hogy ez a mucsai magyarság mennyire képtelen a jogkövető magatartásra, bezzeg pl. a fejlettnémetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!