Megvan, mivel gyanúsítják Óbuda őrizetbe vett DK-s polgármesterét

2024. augusztus 14. 17:20

Az ügyészség kezdeményezte Kiss László letartóztatását, aki abszurdnak tartja a gyanúsítást.

2024. augusztus 14. 17:20
null

Nyitókép: Mandiner archív

Hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítják Óbuda polgármesterét – tudta meg a Magyar Nemzet Zamecsnik Pétertől, a politikus védőjétől. A lapnak az ügyvéd kijelentette, az ügyészség kezdeményezte Kiss letartóztatását. 

Mint a lap írta, délután véget ért Kiss László kihallgatása, Zamecsnik elárulta, az ügyészség kezdeményezte a politikus letartóztatását, aki abszurdnak tartja a gyanúsítást.

 

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Nemzet szerint a hatóság a polgármesteren kívül több személyt is gyanúsítottként hallgatott ki ma. Ahogy arról a nap folyamán már lapunkban beszámoltunk, a korrupciós bűncselekmények miatt nyomozást folytató Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) összehangolt akciót tartott a III. kerületi önkormányzatnál, amely keretében vették őrizetbe a kerület vezetőjét. 

 Az ügyben nyomozás indult, az első gyanúsítottakat - köztük P. Gábort - március elején fogták el. Akkor annyit lehetett tudni a gyanúsításról, hogy egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a Budapest Főváros III. Kerület – Óbuda-Békásmegyer- Önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal. A Magyar Nemzet szerint a gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. augusztus 14. 22:11
Mivel büdös dékás komcsi?
kar-6-alom
2024. augusztus 14. 21:18
A régi szép időkben, ha egy politikusnak folt esett a becsületén, fejbe lőtte magát. Most csak annyit kell kiáltania, hogy "koncepciós eljárás", meg hogy "az igaz emberek megfélemlítése" és azonnal a kormány a hibás. Tanultunk a cigányságtól.
anegy_
2024. augusztus 14. 20:34
Na, tessék butapestiek ez az igazi ződ-program, libbantakkal az élen. El sem indul.
Ehetős Odó
2024. augusztus 14. 20:05
A fű zöld, az ég kék, a komcsi lop.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!