Óbudai korrupciós ügy – együttműködik a nyomozókkal, a sajtóval szemben pedig vádaskodik az önkormányzat

2024. augusztus 14. 12:36

Több nyomozó is tartózkodik jelenleg a hivatalban, a polgármesternél házkutatást is tartottak.

2024. augusztus 14. 12:36

Nyitókép: MTVA/Róka László 

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség közölte, összehangolt akciót hajt végre az úgynevezett óbudai korrupciós ügyben több helyszínen, köztük Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatánál. Kiss Lászlót, Óbuda polgármesterét is letartóztatták.

A Magyar Nemzet az akció kapcsán kérdésekkel fordult a III. kerületi önkormányzatához. A hivatal a történtekről közleményt adott ki, melyben ismertették, hogy

négy nyomozó tartózkodik az önkormányzat épületében, akikkel mindenben együttműködnek,

a kért szkennelt iratokat hiánytalanul átadják számukra.

Ezt is ajánljuk a témában

Továbbá közölték, hogy a kora reggeli órákban Kiss László polgármesternél is házkutatás volt, ezzel kapcsolatban azonban további információ nem áll rendelkezésükre.

A kommünikében emlékeztettek, hogy  a mostani nyomozati cselekmények a márciusban, az önkormányzati választási kampányban zajlott kutatások folytatásai, amelyek egy 2022-es, az akkori országgyűlési kampányban indított ügyhöz kötődtek.

Ezután ismét megerősítették, hogy

az önkormányzat valamennyi szerződése szabályos és valós teljesítésen alapul, ami kizárja a jogszerűtlenséget vagy a fiktivitást”.

Megszólalt Kiss védője is

A közleményben továbbá nehezményezték, hogy az ügyészségi nyomozást a kezdetektől a kormánypárthoz kötődő sajtó jólértesültsége jellemezte. Az önkormányzat kifogásolta, hogy számos lap, köztük a Magyar Nemzet is, rendszeresen tettek közzé állítólagos részleteket állítólagos vallomásokból, miközben állításuk szerint Óbuda-Békásmegyer önkormányzata semmilyen tájékoztatást nem kapott a nyomozó hatóságtól.

Időközben a 24.hu-nak megszólalt Zamecsnik Péter sztárügyvéd is, a polgármester védője. Zamencsik elmodta, 

egyelőre nem tudja, hogy Kisst milyen üggyel összefüggésben fogták el,

 délután közlik vele a gyanúsítást. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. augusztus 14. 13:36
BALOLDALI PATKÁNYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2024. augusztus 14. 13:06 Szerkesztve
"nehezményezték, hogy az ügyészségi nyomozást a kezdetektől a kormánypárthoz kötődő sajtó jólértesültsége jellemezte" Ezt is a 24 írta meg elsőként, amit nem mondanék kormánypártinak..
ekeke1
2024. augusztus 14. 12:56
". Kiss Lászlót, Óbuda polgármesterét is letartóztatták." Kizárt. Max. őrizetbe vették. És később majd a bíróság dönt az előzetes letartóztatásáról, ha egyáltalán.
llnnhegyi
2024. augusztus 14. 12:49 Szerkesztve
Hét évig naponta többször jártam erre,a Fő téren. Közelben laktunk. A 2010-s történelmi győzelmet itt éltem meg! Szép hely, jó hely Óbuda! Balra volt az Alkotmány Asztala!-:)) Az korrupt DK most belepiszkolt! Tisztasági festést, fertőtlenítést kérek azután, hogy börtönbe vonul a komenista polgármester.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!