Megható: így segítette világra egy édesapa gyermekét Budapesten (VIDEÓ)

2024. augusztus 07. 11:48

Az instrukciókat egy babát váró mentésirányító adta.

2024. augusztus 07. 11:48

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) egy megható esetről számolt be közösségi oldalalin. Egy édesapa ugyanis a telefonos diszpécserük irányításával segítette világra gyermekét Budapesten.

Mint írták, egy fiatal, 39 hetes kismamának Budapesten nemrég délután kezdődtek el a fájásai. Az események hamar felgyorsultak, így a nő párja a mentők segítségét kérte, majd mentésirányító bajtársnő instrukciói szerint megvizsgálta a kismamát. Ezután közösen felkészültek a szülés levezetésére, amíg a legközelebbi mentőegységet riasztották.

Bejegyzésükben felidézték, hogy a férj bár nagyon megrémült, az életmentő határozott és megnyugtató szavai és pontos instrukciói segítségével 

mindössze néhány perc alatt világra segítette 3. gyermekét, aki rögtön felsírt. 

Helyszínre érkező mentők megvizsgálták a kislányt és büszke édesanyját, akiket végül stabil állapotban szállíthattak kórházba. 

Kismama segített kismamának

A hálás édesapa még levélben is megköszönte mentésirányító segítségét: „Eléggé felgyorsultak a dolgok, így az is tudatosult bennünk, hogy mentők segítsége nélkül az én kezembe fog megszületni a kislányunk. Így viszont csak a mentésirányítóval voltunk kapcsolatban, aki nagyon nyugodtan és profin segített” – fogalmazott az apuka.

Hozzátették, hogy külön érdekessége a történetnek, hogy mentésirányító maga is kismama, 

az eset pedig utolsó szolgálatainak egyikén történt, mielőtt szülési szabadságára menne.

Az OMSZ munkatársai a poszt végén az újszülöttnek boldog és egészséges életet kívántak, a szülőknek és a mentésben résztvevőknek pedig gratuláltak.

A vonatkozó bejegyzést, melyben vágott formában a beszélgetés is elhangzik, alább tekintheti meg:

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2024. augusztus 07. 18:56
hmm...profi...gratula az összes résztvevőnek:)....már csak arra lennék kíváncsi,hogy ezt a cikket melyik anyátlan tetves köcsög diszlájkolta....,hogy kente volna az apja inkább a falra őt
herceg-3
2024. augusztus 07. 16:04
Hát, én nagyon meghatódtam! :D Gyorsan le is szaladtam a közértbe papírzsebkendőért, hogy tele tudjam bőgni a meghatódottságtól...! Ja, nem!
namégmitnem
2024. augusztus 07. 13:49
Aki ebben a történetben csodálatot és tiszteletet érdemel, az a mentásirányító. Fantasztikus higgadtságával, profizmusával, nem utolsó sorban empatikus és tiszteletteljes modorával, éles helyzetben is kifogástalanul szép magyar beszédével példa lehet mindenki számára - az egészségügyön kívül is. Mindenki számára, aki a munkája keretében emberekkel kerül kapcsolatba. Így kellene beszélni a másikhoz, a másikkal, nem mint az ebbel a kutya. Minden jót minden érintettnek.
gilou-au-clavier
2024. augusztus 07. 13:45
Az apa is szülő, tehát ő is szül!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!