Marad a rekkenő hőség, akár 40 fok is lehet ma

2024. augusztus 16. 07:48

A meteorológiai szolgálat több megyére figyelmeztetést adott ki a magas hőmérséklet miatt.

2024. augusztus 16. 07:48
Heatwave In Greece

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A hét utolsó munkanapján gomoly- és fátyolfelhők díszítik majd az eget, azonban túlnyomórészt napos időre van kilátás. Az északkeleti megyékben és Sopron környékén elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket akár viharos széllökések is kísérhetnek – írta meg a HungaroMet.

A délutáni órákban 33-40 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani.

A meteorológiai szolgálat több megyére figyelmeztetést adott ki a magas hőmérséklet miatt. Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala vármegyékre citromsárga, elsőfokú figyelmeztetés érvényes, ahol a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 fokot. Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy és Veszprém vármegyében másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki, itt 27 fok feletti középhőmérséklet várható.

A legmagasabb, vörös figyelmeztetés Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun és Tolna vármegyében van érvényben, ahol a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 29 fokot.

Zivatarveszély miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas vármegyékre adtak ki elsőfokú figyelmeztetést, itt a villámlás jelenthet elsődleges veszélyt, de esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Pénteken 10:00 és 16:00 óra között országszerte erős UV-sugárzás várható, ezért ajánlott gondoskodni a bőr megfelelő védelméről.

***

 

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!