Már a legnépszerűbb itthon a BYD

2024. augusztus 07. 17:56

Itthon is az élre tört a világ első elektromos autógyártója.

2024. augusztus 07. 17:56

Nyitókép: Elif Ozturk/Anadolu via Getty Images

Gyorsan növeli jelenlétét a magyarországi újautó-piacon a kínai BYD, a konnektorról tölthető, tisztán elektromos és plug-in hibrid (New Energy Vehicle (NEV) autók világelső gyártója tavaly októberi magyarországi megjelenése után

az idén júliusban már a legtöbb eladott autóról számolt be az elektromos járművek (BEV) szegmensében.

A BYD PR Hungary az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében ismerteti: júliusban a magyarországi márkakereskedések 148 személyautó eladásával 25,4 százalékos részesedést értek el a BEV-szegmensben. Január óta 663 személyautót adtak el, ez 12,7 százalékos részesedést biztosít a márkának. Az elektromos járművekre vonatkozó kormányzati ösztönző programban megrendelt autók kiszállításainak gyorsulása bizakodásra ad okot, az eddigi regisztrációk alapján az év végéig a mostani eredmény akár megtöbbszöröződhet – jelezte Erhardt Péter PR-vezető.

Emlékeztetett: jelenleg három márkakereskedés foglalkozik a BYD márkával Magyarországon, számuk a gyártó ígéretének megfelelően az országos hálózat kiépítésének keretében már az idén bővül. Erhardt Péter kitért arra, hogy a BYD bővíti modellkínálatát, a tisztán elektromos járművek mellett már 2024-ben plug-in hibrid modellekkel is jelen lesz Magyarországon.

A 2003-ban alapított BYD Auto a BYD multinacionális csúcstechnológiai vállalat autóipari leányvállalata, az első autógyártó, amely az elektromos átállás jegyében a fosszilis üzemanyaggal működő járművek gyártását leállította, és 9 egymást követő évben a tölthető személygépkocsik (NEV) eladások élén állt Kínában. A cég 2023-ban bejelentette, hogy több milliárd eurós beruházással autógyárat létesít Szegeden.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. augusztus 08. 12:23 Szerkesztve
Ez a zöld, ez a Maszk film. Ami zöld. 1. Legyen elektromos a kerékpár, az autó. 2. Akku ne legyen benne, az majd úgy lesz. 3. Támogatjuk, mert olyan baromi drágán akarják adni, merthogy le akarják szopni az államot, ha már ennyire akarja ezt az elektromosságot. 4. Ingyen tankolhatsz. Aztán ha már van ilyened, akkor persze nem. 5. Ingyen parkolhatsz. Aztán ha már van ilyened, akkor nem. 6. Javítás nincs, a másik akku egy kocsi ára. 7. Behajthatsz ide oda. Aztán meg nem. 8. Ha már eladtunk eleget, és látod mire nem valü, akkor levesszük a támogatást. Nálad meg ott sülhet, ha hoszabb távra autózól, bukó. 9. Vagy találsz töltőt, vagy nem. De üldögéljél 4 órát. 10. Az I gerendát nem viheted, teherben ilyen még nincs, csak ha te vagy a Musk. 11. Ahol jó, az a villanymozdony! Meg a troli. 12. Tehát vegyünk trolit. És város közt meg használjuk a MÁV sínpárt.
titi77
2024. augusztus 08. 11:30
miért nem csökkenti az árakat a bmw a mercedes....... ki tíltja meg? ki az a hülye aki dupla áron veszi meg ugyanazt? bár a Nike cipőmbe se azt varrták bele hogy:made in usa. aki kommentel,mind kínai cuccról teszi ugyebár?!
kislaci-2
2024. augusztus 07. 21:12
kurva anyad nepszerü elektromos geci maks a csoroknal vnyoc a kiraly
Stingary76
2024. augusztus 07. 20:29
"gilou-au-clavier 2024. augusztus 07. 18:59" Idióta, vidéki városokban már egy rakás BYD autóbusz működik a helyijáratok kapcsán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!