Már a Kutyapárt és a Mi Hazánk is új választást akar az óbudai korrupciós botrány miatt

2024. augusztus 27. 06:42

A kerületben mindenki új választást akar, csak a Gyurcsány által vezetett DK nem.

2024. augusztus 27. 06:42
null

Nyitókép: Kiss László polgármesterre terhelő vallomást tettek. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint politikai megrendelés alapján koncepciós eljárás zajlik Kiss László, Óbuda polgármestere ellen, akit nemrégiben korrupciós vádak miatt tartóztattak le. A DK kiemelte, hogy a polgármestert megilleti az ártatlanság vélelme, ami lehetővé teszi, hogy továbbra is betölthesse tisztségét.

Az ellenzéki pártok azonban koránt sem egységes ebben a kérdésben. A Kutyapárt és a Mi Hazánk szerint Kiss Lászlónak le kellene mondania és új választás kiírására lenne szükség – írta meg az Index.

Az ügy kirobbanása után Bús Balázs, Óbuda korábbi fideszes polgármestere hangsúlyozta: 

a kerület becsületének helyreállításához Kiss László lemondása és a képviselőtestület feloszlatása szükséges.

Bús egyértelművé tette, hogy szerinte „más erkölcsös lépés nincs”. A 2019-ben megválasztott testület mandátuma október 1-jéig tart, így Kiss László még nem kezdte meg új hivatali idejét. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt óbudai képviselői, Budai Sándor és Tóth Kálmán kijelentették: „ha Kiss László nem tudja tisztázni magát a vádak alól, le kell mondania, és új választásokra van szükség”.

Hozzátették, hogy az óbudaiak nem erre szavaztak, és a legmegfelelőbb lépés a képviselőtestület feloszlatása lenne, hogy a választók újra dönthessenek.

A Mi Hazánk Mozgalom képviselője, Balogné Marosvölgyi Anna hasonló állásponton van, ezért aláírásgyűjtésbe is kezdett Kiss László lemondásáért és új választások kiírásáért. A párt ezen kívül a politikusok mentelmi jogának eltörlését és a korrupcióval vádolt politikusok számára súlyosabb büntetést követel.

A Jobbik közleményében zéró toleranciát hirdetett a korrupcióval szemben, és alapos nyomozást vár el. Hangsúlyozták, hogy ha a vádak beigazolódnak, a lemondás is felvetődhet, de csak jogerős ítélet esetén.

Az LMP egyelőre nem alakította ki az álláspontját, ígérete szerint a tisztújítás után új elnökségük fog dönteni az ügyben.

Vitézy Dávid is kifejtette álláspontját az ügyben.

A volt főpolgármester-jelölt hangsúlyozta, hogy lassan Karácsonynak is meg kellene már szólalnia Kiss László letartóztatása kapcsán.

A DK kitart Kiss mellett

A Demokratikus Koalíció ígéri, hogy bizonyítékokat mutat be arra vonatkozóan, hogy Kiss László ellen jelenleg politikai indíttatású eljárás zajlik. Vadai Ágnes, a DK alelnöke közölte: „a párt olyan dokumentumok birtokába jutott, amelyek szerint a fideszes pártállam magasabb köreiből érkezett a megrendelés az ügy elindítására”. A DK 48 órán belül tervezi a bizonyítékok bemutatását, és felszólította az érintett fideszeseket, hogy jelentkezzenek önként.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. augusztus 27. 12:18
MÉG A LEVEGÖT IS SAJNÁLOM ETTÖL A CSÜRHÉTÖL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rodolfo
2024. augusztus 27. 11:43
Azért ez a krapek a testalkata alapján is elég egy betegesen mohó alaknak tűnik. A böriben reméljük le fog adni egy-két kilót.
2024. augusztus 27. 10:25 Szerkesztve
„a párt olyan dokumentumok birtokába jutott, amelyek szerint a fideszes pártállam magasabb köreiből érkezett a megrendelés az ügy elindítására” Feri már egyszer olyan dokumentumokat is látott ami bizonyítja hogy Orbánt oroszok zsarolják, aztán Olgica a műsorában fél órás barkochba után rákérdezett hogy mi az és a válasz a semmi volt.. )
Stego
2024. augusztus 27. 10:21
Az a helyzet, hogy a realitás az, hogy akár egy háromlábú kutya is legyőzné a Fidesz jelöltjét. Én arra lennék kíváncsi, hogy jutott idáig a kormányzópárt Budapesten. Budapesten kivételesen ostoba emberek élnek, de ők is szavaznak. Utat kell találni hozzájuk. Például gyűlölik az autókkal melózni bekárókat. Azt kell ígérni, hogy minden vidékit kitiltanak, máris nyerhet a Fidesz. Agyhalottaknak agyalágyultságokat kell ígérni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!