Magyaros gólyaláger

2024. augusztus 22. 20:04

A BME még mindig ellenáll a kormány nyomásának és állami kezelésben maradt, nem sikerült – ahogy mondani szokás – „modellt váltania”, magyarán még nem lopták el.

2024. augusztus 22. 20:04
null
Hardy Mihály
Klubrádió

Nyitókép: Facebook/BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar - BME VIK

„Nem tudom, elgondolkodtak-e mostanában a… túlszabályozásról? Ezt a nagy Nemzeti Túlszabályozó Buzgóságot vélem felfedezni abban, hogy a BKV járatain, legyen szó buszról vagy troliról, folyamatosan utasítgatnak, még a tájékoztató kijelzőkön is. A képernyő baloldalán a következő megállók neve szerepel, ez rendben is van, így kell ezt csinálni.

A jobboldalon viszont állandóan egzecíroztatnak vagy legalábbis én úgy érzem. Két megálló között kapom az ukázt a kijelzőn: tilos ételt fogyasztani, inni meg pláne tilos, kapaszkodjon, adja át a helyét az idősebbeknek, vegye le a hátizsákját, ha felszáll, ne hangoskodjon – két megálló között három tízparancsolatra való utasítás záporozik rám. Szerintem ez úgy felesleges, ahogy van. Aki tud viselkedni, az ezután is így fog tenni, aki meg nem, annak meg ez falra hány borsó.

Ugyanezt az értelmetlen csuklóztatást vélem felfedezni, csak sokkal súlyosabb formában a Műszaki Egyetem bodajki gólyatábora körüli botrányban is. A villamosmérnöki kar táborában – ha hinni lehet az erről szóló beszámolóknak – néhány tökfej az idősebb diákok közül szabályos lágerhangulatot teremtett azoknak a 18-19 éves most kezdő egyetemistáknak, akiknek éppen a megnyerése, a beilleszkedésének az elősegítése lett volna a cél. Ami történt sokkal rosszabb egy félresikerült diákviccnél. Itt felnőtt emberek személyiségét próbálták sárba tiporni, a személyes szabadság- és emberi jogait sértették meg az erőszakba és a hatalomba belebódult táborszervezők. Még jó, hogy nem bilincselték meg az elsőéveseket, ahogy az egy valódi börtönben szokás…

Persze lehet, hogy az egésznek teljesen más az optikája. A BME még mindig ellenáll a kormány nyomásának és állami kezelésben maradt, nem sikerült – ahogy mondani szokás – »modellt váltania«, magyarán még nem lopták el. Meglehet, ez az egész botrány éppen ezt készíti elő, legalábbis a kommunikáció és a propaganda szintjén, de lehet, hogy ez már csak egy összeesküvés elmélet.

Az viszont nem, hogy soha még ennyit és ennyien nem hivatkoztak augusztus 20-a táján a Szent István-i hagyományokra meg törvényekre, mint az idén. Pedig, ha ma is komolyan vennék az Árpád-házi királyok szigorú törvényeit, lenne nemulass! Mert a tolvajok kezét egyszerűen lecsapták, akár egyetlen csirke ellopásáért. Igaz, akkoriban még nem voltak egyetemek, így nem volt mit ellopni. Igencsak furcsán nézne ki azért egy mai kormányülés a Szent István-i hagyományok szellemében.

Ott ülnének a miniszterek és a kormányfő, sőt, az egész Orbán-pereputty Ráhelestül-Tiborczostól és nyomogathatná a számítógép billentyűzetét… az orrával, ha tudja”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa-0
2024. augusztus 24. 11:09
Normális ez a Hardy Mihály? Attól tartok, NEM.
kir2vik
2024. augusztus 24. 09:38
kir2vikOsztap_Bender 2024. augusztus 24. 09:36 Miért, mi történt? AZ első napon későn kapták az ételt. A táborba nem vihettek be kaját, kávét. Manapság, amikor a börtönök is tele vannak a becsempészett kábszerrel, talán nem felesleges elővigyázatosság. 1 percig zuhanyozhattak. Tudni kellene, mennyi a kapacitása a meleg víznek, nyilván nem korlátlan, gondolom viszonylag olcsó helyet választottak helyszínnek. Az utolsók sem szeretnek hideg vízben zuhanyozni. Ennyire elfajzottan elkényeztetett lett a mostani Z generáció? A Diáksziget kezdetekor nem hogy zuhany, semmi nem volt, csak sátor, amit magaddal vittél, meg hideg vízcsap valahol.
kir2vik
2024. augusztus 24. 09:30
Gólyatábort nem kötelező tartani. Nem kötelező elmenni bele. Katonának sem kötelező elmenni. Sőt, a Sziget elnevezésű pénzfejő szemétdombra sem. Ilyen a világ. Sokszínű.
2024. augusztus 24. 04:03 Szerkesztve
EZ MÉG ÉL?????????? AZT HITTEM A STROKE MÁR ELVITTE.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!