Magyarázkodik Brüsszel az olajbotrány miatt, ráadásul igencsak „szokásos módon”

2024. augusztus 02. 18:05

Az Európai Bizottság szerint nincsen semmi látnivaló, ők „megvizsgálták” az ügyet, amelyben a sajtó szerint ők is értintettek, majd arra jutottak:a a magyar olajellátás nincs veszélyben.

2024. augusztus 02. 18:05
Cyprus Hungary

Nyitókép: Danil Shamkin/NurPhoto via Getty Images

Mint a Mandiner olvasói melékezhetnek: lapunk is beszámolt a brüsszeli botrányról, amely szerint

Ukrajna nem magától zárta el az olajcsapokat Magyarország felé, hanem abban az Európai Bizottság is érintett lehet. Mint Horváth József rámutatott: egy összehangolt műveletnek vagyunk most a tanúi. Erről itt írtunk korábban.

Brüsszel azért „megvizsgálta” az ügyet, amiben a sajtóhírek szerint ők is érintettek

Nem sokkal később aztán az Európai Bizottság bejelentette, hogy Magyarország továbbra is megszakítás nélkül kapja az olajat Ukrajnán keresztül. Ez azt jelenti, hogy az Ukrajnán át érkező olaj mennyisége szerintük nem csökken, és nem is áll le – írta meg a 24.hu pénteken.

Ezt is ajánljuk a témában

Akkos sem, ha nemrégiben kisebb csökkenés volt tapasztalható a Magyarországra érkező olaj mennyiségében, mivel az egyik kereskedőcég, a Litasco SA, visszamondta saját foglalását a vezetéken, vélhetően az ukrán szankcióktól tartva. 

Az ukrán kormány azonban közölte, hogy erre nincs szükség.

Az Európai Bizottság íg tehát közölte, hogy megvizsgálta az ügyet, és megállapította, hogy a magyar olajellátás nincs veszélyben.

„Beszéltem Szijjártó Péter miniszterrel, hogy még többet megtudjak Magyarország energiabiztonságáról. Ukrajna megerősítette, hogy a folyamatban lévő olajtranzit Magyarországra és Szlovákiába nem érintett a szankciók által, mert nem a Lukoil a tulajdonosa az olajnak. Ettől függetlenül fontos csökkenteni az energiafüggőséget Oroszországtól” – írta ki közösségi oldalára Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság gazdasági és kereskedelmi biztosa.

Valdis Dombrovskis bejegyzését itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2024. augusztus 03. 10:46
"Mol-vezér: nem lesz üzemanyaghiány a Lukoil-ügy miatt, akkor sem, ha leállna a Barátság-vezeték Portfolio 2024. augusztus 02. 22:40 "Higgyék el nekem, amíg mi nem szólalunk meg, addig nem kell aggódni" – hangsúlyozta a Lukoil-ügy kapcsán Hernádi Zsolt az esztergomi MCC Feszten pénteken délután tartott pódiumbeszélgetésen a Telex tudósítása szerint."
atti64
2024. augusztus 03. 09:32
BRÜSZELI PATKÁNYOK BASZÁTOK MEG ANYÁTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vasalo
2024. augusztus 03. 08:43
Érdekes a szlovak közmédia,,de még a FOS is mélyen hallgat az olajhiányrol. Arrol persze pofáznak, hogy drága és drágul az üzemanyag. Meghogy FICO a magyar vállalatot (MOL) támogatja és “érdekében” szolal fel, holott a cég az ország egyik legnagyobb adofizetöje es sok ezer ember munkaadoja.
Hangillat
2024. augusztus 03. 08:21
Magyarbálinti maffiaunió, mintha Ukrajnát másolnák. Párizsból, a fény városából árad a dekadens Lumière Noire; Eau de Cologne helyett Eau de Seine. Mint szörnyűséget, döglött számítógépes egeret tartják fel a RULE of Law-t nekünk. A brüsszeli Deviancia Központ EU-EB - nek hatalmas, farkánál tartott döglött patkány jár a Lawless Law of Unruly Rule- szerű állapotokért. Vannak kockázatelemzők, akik felvázolják a várható problémákat, mivel Ukmukfuckrajna 'problémás' állam, nyilván van kész stratégia a vadóc latorállamra kidolgozva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!