Könyörtelenül lehullt a lepel Frei Tamás viselt dolgairól

2024. augusztus 24. 11:09

Nem semmi, ahogy pestisen szokták mondani.

2024. augusztus 24. 11:09
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

Nyitókép: Facebook

„A Kontextus YouTube-csatornáján Mező Gáborral beszélgetett Andor Éva. Ez az interjú bizonyos szempontból rendhagyó volt, mert a Kádár-diktatúra kulturális és médiahazugságainak és azok továbbélésének nagy hatású kutatója ezúttal beszélt jelenkori figurákról. Magyar Péterről és Puzsér Róbertről is véleményt mondott és megható őszinteséggel saját családja és személyes drámája is szóba került.

A sokrétű, számos témát érintő beszélgetésben a Századvég kutatóját a közelmúltban megjelent, Ördög van odakinn című könyvéről is kérdezte a riporter.

Azonban a legérdekesebb rész talán az volt, amikor Frei Tamás múltja került terítékre.

»Ő sok ismert tévéshez, rádióshoz, újságíróhoz, diplomatához hasonlóan az IMO-n végzett. […] Ez egy kiválasztott hely volt, nem jártak oda sokan. A Szovjetuniónak abban a felsőoktatási intézményében, amit nem véletlenül kötnek a hírszerzéshez és a KGB-hez is. Ez nem azt jelenti, hogy ott mindenkit beszerveztek, mert senki nem akar pereskedni senkivel. […]

Ő elvégezte az IMO-t, dolgozgatott fiatalemberként és maga mondja el, hogy megkeresték őt az amerikaiak és felajánlottak neki egy jó kis ösztöndíjat. Ami azért nyilvánvalóan érdekes, hogy pont egy IMO-st, egy a szovjetek felé úgymond bekötött embert.

Ez nem azt jelenti, hogy be volt szervezve, de a szovjetek kulcsintézményében tanult és az amerikaiak pont őt választották, úgy, hogy nem is volt különösebben ismert. Akkoriban az élelmes, ügyesebb emberek közül sokan átálltak. Schiffer András úgy fogalmaz, ez nem átállás volt, hanem átállítás. […]«

Nem semmi, ahogy pestisen szokták mondani.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Csépányi Balázs

Magyar Nemzet

Idézőjel

A magyar netzenész is megmutatta a német migránssimogatóknak, hogy a magyar gulyás milyen csípős tud lenni.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rizotto
2024. augusztus 25. 12:03
Az előző szerecsenmosdatónak: Értő olvasás nem a sajátja. A Frey Tamás nevű média gazembert, tudatmérgezőt nem a magyar titkosszolgálatok irányították. Az IMO-sok a kommunista tudatmanipulálásra voltak kiképezve. Frey megtanulta a leckét. A másik oldalon csak átállították a tevékenysége céljait. Akiket sorolt mint beszervezetteket, a libsi oldal hivatkozásai, anélkül, hogy általuk irt jelentésekkel igazolnák bűnös közreműködésüket. Akik viszont beszervezték őket, azokról nem beszélnek, mert azok az ő bűntársaik vagy személy szerint ők voltak a rendszerváltás MSZP-s SZDSZ-es politikusai és értelmiségi háttérfigurái. Demszky pl. a szalon-szamizdatos, maoista ellenzéki, kommunista szülők csemetéje volt. A rendszerváltásra a globál-liberális élcsapat tagjává vált.
BAJA
2024. augusztus 25. 11:56
Kartonja nem fellelhető, tehát fontos volt.
Picnic Niki
2024. augusztus 25. 08:38 Szerkesztve
Mező Gábor fantáziája élénk. FT csak megkeresték, és egyből ügynökké vált, de akiknek még kartonjuk is volt, pl. Csurka, Torgyán, Kondor, stb. azok nem lettek azok. Vicc. Egyébként FT számomra közömbös, nem érdekel Mellesleg Mező Gábor olyan "alapos" történész, h annak a taxitársaságnak a vezetőjével, aki kirobbantója volt az 1990-es taxissztrájknak, először csak egy pesti hidat akartak lezárni, azzal soha nem beszélt, de azt biztosan tudja, h "hálózat emberei" meg az SZDSZ voltak a felbujtók. Egy "hálózat" volt, az a CB rádió volt, :D amit a taxisok használtak, és amivel éjjel elég gyorsan átadták egymásnak az infót. Vki jön okoskodni, de mobiltelefon, stb. akkor még igen ritka volt, abban a hónapban lehetett nálunk először venni, a rendőrségi URH rádió meg egész más frekvenciát használt, így meglepetésként érte őket az utak blokádja
nagycsaba
2024. augusztus 25. 07:47
ittak is a kamu tejszint 16 ev utan derult ki lol a sok idiota azt hitte ha valami a legdragabb akkor jo is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!