Kiderült: Ennyi migránst utaztatna Brüsszelbe a magyar kormány

2024. augusztus 24. 16:55

A Miniszterelnökség azt is elárulta, mennyivel tartozik Brüsszel Magyarországnak a határvédelemért.

2024. augusztus 24. 16:55
Migránsok

Nyitókép: Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

A Miniszterelnökség az ATV megkeresésére azt írta

annyi migránst fognak Brüsszelbe utaztatni, amennyit Brüsszel Magyarországra kényszerítene. 

Azt is írták, hogy Brüsszel 700 milliárd forinttal tartozik Magyarországnak, mert 2015 óta ennyit költött az ország határvédelemre, és ennek az összegnek eddig mindössze egy százalékát térítették meg.

A csatorna azzal kapcsolatban kereste meg a tárcát, hogy Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi kormányinfón úgy fogalmazott:

„Ha továbbra sem kapunk Brüsszeltől forrást határvédelemre, akkor minden migránsnak fel fogjuk ajánlani a határon, hogy önként és ingyen Brüsszelbe szállítjuk őket. Ha Brüsszel migránsokat akar, megkapja”.

Ezt is ajánljuk a témában

Hozzátette:

ha ez nem sikerül, akkor „Magyarország nem kíván a végtelenségig napi bírságot fizetni”, hanem lehetővé teszik, hogy akik szeretnének, azok egyirányú jegyet kaphassanak Brüsszelbe, ahol aztán az „Európai Bizottsággal nyugodtan tárgyalhatnak a saját ellátásukról”.


 

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. augusztus 25. 06:29
És akkor még mi fizessünk a "mulaszásokért?" HÁT AZT NEM KICSIT BENÉZTÉK!
vanced
2024. augusztus 24. 22:04
Valójában arról van azó, hogy nem.akarja az Orbán-kormány, hogy felelősségre lehessen vonni öket azokért a büncselwkményekert, amelyeket a magyar és az EU-s adófizetők pénzeinek közpénzjelleg elveszejtésével követtek el. Ti meg azt hiszitek, hogy benneteket akarnak megvédeni mindenféle vad népek fiairól.
Pelso j.
2024. augusztus 24. 19:55
Egyet sem fog odautaztatni, ez megint csak a buta arcoskodás. tartoznak? Van róla megállapodás vagy csak a gergőboy hazudozik?
eljolesz
2024. augusztus 24. 19:33
Szerintem nem a kormánynak kellene kivágni őket (mondjuk eleve beengedni se kéne). Kövessük a filantróp Gsoros példáját, gründoljunk álcivil szervezeteket (rengeteget, hogy átláthatatlanok és megfoghatatlanok legyenek, többet külföldi központtal) és ők legyenek az exportőrök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!