Igenis a keresztnek a Gellérthegyen van a helye!

2024. augusztus 17. 16:42

Egy jezsuita pap számára nem fontos a kereszt! Vajon mit is képvisel valójában?

2024. augusztus 17. 16:42
null
Kovács András
Kovács András
kovcsandrs.substack.com

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

„Kéjes örömmel idézte a baloldali-ateista és egyben mélyen keresztényellenes »sajtó« annak a jezsuita papnak az írását, aki ellenzi a kereszt felállítását a Gellérthegyen. Ennél nagyobb örömük nem lehet a baloldaliaknak a nemzeti ünnep előtt, de lelkük rajta. Mást nem is vártunk tőlük.

Hofher József írásából teljesen felesleges idézni, mert mindazokkal jegyekkel rendelkezik, ami miatt az európai kereszténység ott tart, ahol éppen most tart. A jezsuita pap a teljes keresztény behódolás pártján áll! Már az is önmagában érdekes, hogy egy keresztény papot, miért zavarja a kereszt Magyarország egyik legfontosabb és egyben legjelképesebb helyszínén! Ha egy félholdat tennének a Gellérthegyre, akkor vajon az is zavarná?

Mindezek mellett arra is kíváncsi lennék, miért hallgatott egy a pap, akkor amikor keresztényekre támadtak Nyugat-Európában? Miért hallgatott, amikor keresztény jelképeket gyaláztak? Miért hallgatott, amikor az általa úgy tűnik szentként tisztelt liberálisok minden értékből gúnyt űztek? Miért hallgatott a gyalázatos párizsi olimpiai megnyitó után? Miért hallgat a genderpropaganda keresztényellenes nyomulása miatt? A kérdéseket persze vég nélkül lehetnek sorolni, de válasz úgysem fog érkezni….

Hofher azt a keresztény behódolást képviseli, aminek a vége a teljes keresztény egyház, és magának a kereszténységnek a megszűnése lesz. Aki nem képes kiállni a saját értékei mellett a saját hazájában az, hogy lesz erre képes a világ más országaiban, ahol esetleg üldözik is a keresztényeket? Vagy lehet, hogy igazából ő nem képvisel semmilyen értéket…

Szégyen, hogy a keresztény egyházakon belül mára ilyen erős lett a behódolás nézete, főleg annak európai részén. A jezsuita pap megnyílvánulása pontos látlelete annak, hogy miért vesztette el teljesen a kereszténység a talajt Európában, főleg annak nyugati részén. Ha Hofher világlátása általános lesz a katolikus és más keresztény egyházakon belül, akkor annak teljes keresztény megsemmisülés lesz a vége! Itt az idő, hogy kiálljunk a teljes behódolással szemben, és igenis vállaljuk: a keresztnek a Gellérthegyen van a helye!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2024. augusztus 23. 05:10
".....Igenis a keresztnek a Gellérthegyen van a helye!.." BIZONY HOGY OTT! PONTOSABBAN: OTT ÉS MINDEN FONTOS HELYEN--LEGALÁBB MAGYARORSZÁGON! LEGFŐKÉPPEN PEDIG A SZIVÜNKBEN ÉS AZ AGYUNKBAN!
syphax
2024. augusztus 22. 05:53
T. "bazilika"! Amit itt írsz--hozzászólás gyanánt--az tipikus példája, sőt példázata annak, hogy MI IS VALÓJÁBAN A TUDÁLÉKOS, A KERESZTÉNYSÉG LÉNYEGÉT CSAK FELÜLETESEN ISMERŐ DEMAGÓGOK ELVI HIMNUSZA. MERT! A KERESZTÉNYSÉG LÉNYEGE VALÓBAN A JÉZUSI ALÁZAT, DE EZ AZ ALÁZAT NEM AZONOS AZZAL HOGY A KERESZTÉNYEK KIRÖHÖGHETŐ HÜLYÉT CSINÁLJANAK..ÖNMAGUKBÓL...MINT EZ A SZERENCSÉTLEN DEMENSEN LEÉPÜLT AGYÚ HOFI "ÁL-ATYA" IS TESZI. JÉZUS UGYANIS KEMÉNYEN-FÉRFIASAN KORBÁCCSAL--KUTYA-KORBÁCCSAL(!!!) VERTE KI A TEMPLOMBÓL, A LÉLEK TEMPLOMÁBÓL IS(!) AZ OLYAN DEMAGÓG-AGRESSZIV-IDIÓTÁKAT, MINT AMILYEN TE VAGY! (a szegény, szellemilig leépült h.j. papot nem emlitem, mer' ő már olyan beteg, hogy nem tudja mit beszél sőt--sajnos--még ír is. A jóisten legyen irgalmas hozzá!)
bazilka
2024. augusztus 21. 19:23
Sajnos a fidesz kereszténysége annyiból áll, hogy mindenhova odarak egy keresztet Közben úgy beszél, mint a cikk írója. A keresztény egyház az alázat egyháza Legyőzetve győzni, bár ezt sokan félreértik manapság...
Palatin
2024. augusztus 20. 11:33
Végre. Már régen meg kellet volna ezt tenni. A kereszt a magyar történelmi és nemzeti identitás legmarkánsabb szimbóluma. Magyarország az egyetlen békés, élhetö, normális ország Európában. Hogy egy kicsit szegényebbek vagyunk? Örülj neki, különben már itt hemzsegnének az iszlám terroristák. Inkább szegényen de biztonságban, mint gazdagon, de rettegve. Én attól tartok, hogy Nyugatról majd idövel ide akar mindenki menekülni az iszlamisták elöl. Ez is tönkreteheti az országot. Éljen a Fidesz! A legfontosabb, hogy megörizzük a szuverenitásunkat az örült EU-val szemben, mert akkor mindig újra kezdhetünk, ha majd az unió összeomlik akkor is. Ha szuverenitásunkat elveszítjük, akkor az unióval együtt zuhanunk a semmibe. Orbán pontosan látja, hogyan alakul a világ jövöje. Bízzunk benne, örüljünk, hogy egy ilyen bölcs miniszterelnökünk van. A gyurcsányista, tiszaista nemzetgyalázó szekértábor pedig csak nyugodtan rinyáljon a megszokott tempóban. Kit érdekel....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!