Karácsony Gergely beszorult Gyurcsány és Magyar közé – de még akár jól is járhat

2024. augusztus 04. 10:25

Miközben Budapest a csőd szélén tántorog, a főpolgármester prémiumosztogatási botránya borzolja a kedélyeket, és a közgyűlés várható működésképtelensége sem vetít túl sok jót előre. Mi vár a fővárosra ősztől? Utánajártunk.

2024. augusztus 04. 10:25
KARÁCSONY Gergely
Vizvári Soma

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi 

Karácsony Gergely készülhet a kisebbségi vezetésre, a közgyűlésben ugyanis alig van képviselője az őt jelölő szövetségnek, így ezentúl nemcsak Gyurcsány Ferenchez kell igazodnia, hanem Magyar Péterhez is. A Mandiner által megkérdezett szakértő szerint a főpolgármester akár még jól is járhat a felállással, bár ahhoz sokat kellene dolgoznia. A város rossz anyagi helyzete miatt szűkösek Karácsony politikai lehetőségei, ám annál több kellemetlensége adódhat. Igaz, benzinnel se muszáj locsolni a képletesen égő Városházát azáltal, hogy csődközelben botrányokhoz köthető cégvezetőket dobnak meg tízmilliós prémiumokkal.

Présben Gyurcsány és Magyar között

„Holnap valami közös ismerősünktől kérek hozzá egy számot” – mondta Karácsony Gergely Magyar Péterrel kapcsolatban az ATV Egyenes beszéd című műsorában még június végén. A főpolgármester akkor fogalmazott így, amikor Rónai Egon műsorvezető arra volt kíváncsi, hogyan lesz meg a többsége ősztől a közgyűlésben.

A júniusi önkormányzati választáson a Gyurcsány Ferenc köré a Magyar Szocialista Pártból, a Párbeszéd-Zöldekből és a Demokratikus Koalícióból összetákolt szövetség, amely Karácsonyt jelölte főpolgármesternek, a megszerezhető harminchárom mandátumból csak hetet kaparintott meg, ami még a relatív többséghez sem volt elég. Az első helyen a Fidesz–KDNP és a Tisza Párt végzett holtversenyben, tíz-tíz mandátummal.

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. augusztus 06. 11:19 Szerkesztve
Karácsony Geri bácsi jobban járt volna ha Gréczi Zsolti bácsi kezei közé szorul be.
VeressZoltán
2024. augusztus 04. 14:45
Gyönyörű triumvirátus. A szar, a szar és a szar
Gullwing
2024. augusztus 04. 14:00
Kreténnek és bandájának két útja van: 1. Nem lesz mögötte többség (16 képviselő) vagy 2. A tiszások biztosítják a többséget számára. Mindkét esetben bukta a vége: a másodikban a selyem majom és bandája is kreténnel fog bukni.
Megtalálta
2024. augusztus 04. 13:08
Gelinek ez tökéletes pozíció. Mindig lesz kire mutogatnia, hogy mi miért nem valósult meg. Eddig többnyire a gonosz Fidesz kormány volt az, (időnként a Feri-DK), amelyik gátolta Geli-Budapest csodálatos fejlődését, mostantól van három. Geli szépen végigfészbúkozza a következő 4,5 évet, és annyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!