Hámori Luca, Svetlana Staneva – az olimpia hősei

2024. augusztus 06. 16:13

Persze, mindenki a bokszbotrányról beszél, mit lehet még erről írni? Hát, például azt, hogy miért legalább akkora hős ez a két lány a ringen kívül is, mint benne.

2024. augusztus 06. 16:13
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

„Utóbbi – mármint a ringen belüli hősiességük – egyértelmű, miután ki mertek állni egy-egy férfival szemben, azok után is, hogy volt, aki feladta. (Persze az olasz lányt is megértjük. Amikor valaki akkora pofonokat kap, mint még életében soha, az sokkoló lehet.) Hámori Luca sztoriját jól ismerjük, és úgy szurkoltunk neki, mint Asterixnek és a kis gall falunak a rómaiak ellen – csak sajnos itt nem volt varázsital. Végül 3:0-s pontozással kapott ki algériai ellenfelétől, Imane Kheliftől. Ugyanez történt a bolgár Svetlana Stanevával is, aki a tajvani Lin Yu-tingtől szenvedett el ugyanilyen vereséget.

A két győztesnek ott sem szabadna lennie: mindketten XY kromoszómával rendelkeznek, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy férfi tesztoszteronszintével, izomtömegével, csontozatával és izomösszehúzódási képességével rendelkeznek. Amelyek mindegyike, lássuk be, a bokszban különösen fontos kérdés, hiszen konkrét ütőerőt jelent. A női sport mindig is azért különült el a férfiakétól, hogy a biológiai adottságokból fakadó fundamentális különbségek ne okozhassanak igazságtalan előnyt egy versenyző számára a másikkal szemben. Természetesen nem lehet minden egyenlőtlenséget kiküszöbölni, hiszen a nőkön vagy a férfiakon belül is van, aki magasabb, hosszabb a karja, stb.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. augusztus 07. 16:13
Nem hősök. Tartás, önbecsülés nélküli statiszták egy aljas manipulációban a MOB-al, a mmagyarnak hazudott boxszövetséggel együtt. Legitimálták a woke őrületet.
kata56
2024. augusztus 07. 12:18
Nem hosok. Ha joindulatu akarok lenni, akkor megvezetett hasznos hulyek..ha kevesbe joindulatu vagyok, akkor megfeleleskenyszeres szerencsetlenek. Hosok akkor lettek volna ha a szoritoba belepve kozoltek volna, hogy ilyen aljas feltetelekkel nem vallaljak a meccset..nem legalizaljak sajat szemelyukkel ezt a sunyi aljas lmbtq nyomulast. Ehelyett tortent ami tortent. Ebben semmi hosiesseg nem volt. Hiaba probalta ezt belemagyarazni a merkozes elott es utan is egy csomo megalkuvo.. ezt a ket nyomorult not osszeverettek egy degeneralt palival az lmbtq lobby legnagyobb dicsosegere.Kb mintha nyilvanosan megeroszakoltak volna oket. Ennyi tortent. Ey elszornyedve tapasztaltam hogy milyen kevesen javasoltak nekik hogy ne vallaljak fel ezt a gusztustalansagot. Ha sokan lettunk volna..egeszen maskent is tortenhetett volna. Es bizony ebben az egvilagon semmi hosies nem volt. En inkabb szegyenkeztem...
llnnhegyi
2024. augusztus 07. 05:23
Tesztoszteron vagy kromoszóma vizsgálat kettő fajta vizsgálat. Nő vagy ffi?- a kromoszóma vizsgálat eredménye kimutatja ================✓ Hámori Luca ellenfele kiköpött ffi test, külső szemlélőnek. De,ez csak pletyka szint. / Van még egy kocsmai vizsgálat: lábaközébe telitorokkal belerúgni nagy erővel! Ha felüvölt,akkor ffi!)
Majdmegmondom
2024. augusztus 06. 19:38
Egyébként egyetlen hatalmas előnye mégiscsak volt ezeknek a félig nő-félig férfiak megjelenésének. Ugye a woke meg minden baromság alapján készülnek Amerikában a többmilliárdos szuper produkciók, amelyekben néhány vékony, csinos nő szarrá ver kigyúrt agyonképzett férfi harcosokat. Nos, látjuk, hogy mi a valóság, ha már egy ilyen gizda herma is két maflással helyre teszi őket, tudni kell, hogy kinek hol a helye és mi a feladata az életben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!