Háborognak a magyar internetezők, miután megszüntették az igazi Sport szeletet (VIDEÓ)

2024. augusztus 04. 17:55

A gyártó meg is indokolta a döntését, de ez nem nyugtatta meg az internetezőket.

2024. augusztus 04. 17:55

Nyitókép: Képernyőfotó

A Sport szelet gyártója nemrég arról számolt be közösségi oldalán, hogy megszüntetik az ikonikus magyar édesség árusítását, így eltűnik sokak kedvenc csokoládéja. Az internetezők azonban nem hagyták szó nélkül a döntést.

A Mindmegette.hu felidézte, hogy 1953-ban a kicsi, 25 grammis Sport szelet is augusztus 20-án került a boltok polcaira. Igaz, nem az államalapítás alkalmából, hanem a Népstadion megnyitására. A kézműves technológiával gyártott édesség csomagolása már akkor is az ismert alufóliából és a zöld színű papírból állt, 

de eredetileg egy Szécsényi József magyar olimpikonról mintázott diszkoszvető alakja volt rajta látható. 

MHK Sport szelet néven hozták forgalomba, majd az 1956-os forradalom után a gyártás MHSZ Sport szelet néven folytatódott.

A rendszerváltás után pár évvel, 1993-ban a Kraft Jacobs Suchard cég megvásárolta a gyártóvállalatot. A Sport szelet kiszerelése 31 grammosra nőtt, az eredeti terméket pedig kicsi Sport szeletként emlegették. Nem sokkal később megjelent a 42 grammos Sport szelet XL is, az elmúlt években pedig sok más különlegességgel – a szaloncukortól a jégkrémig – bővült a termékkínálat – sorolta a gasztroportál.

„Ez a Sport szelet már nem az a Sport szelet”

Hozzátették, hogy a gyártó most azért döntött a kis szelet kivezetése mellett, 

mert fenntarthatatlannak tartják a csomagolását.

Természetesen nem maradhattak el a vásárlói kommentek. Akadnak olyanok, akik nem értik, miért nem elég megváltoztatni a csomagolást, hogy környezetbarát anyagban továbbra is árusítható legyen a klasszikus 25 grammos szelet. De talán még náluk is többen vannak azok, akik szerint „ez a Sport szelet már nem az a Sport szelet”, amit gyerekként imádtak. Bár a rumos-csokis aroma megvan, az évek során jócskán megváltozott az édesség íze az eredetihez képest – fogalmazták meg többen is észrevételeiket.

A termék kivezetéséről szóló videót alább tekintheti meg:

Marad a házi sportszelettel való kísérletezés

A Mindmegette.hu azonban felhívta arra a figyelmet, hogy nem kell kétségbeesni, ma már számos házi sportszelet recept érhető el náluk is, amelyeket még a kezdő konyhatündérek is el tudnak készíteni. Ezen a linken több leírást is találunk.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felhasználo74
2024. augusztus 05. 10:23
😀ki az a magyar aki ilyet merészel tenni 😀 ja hogy az litván mert ö gyártja 😀😀 ugye milyen jó hogy eladtunk mindent
Bell & Sebastian
2024. augusztus 05. 08:47
Rumaroma = karibi kalóz és magyar cigány keresztezése, imád jachtozni és jettel repülni Valaha régen a selejtes darabokat pusztítottuk. Jutányos áron lehetett hozzájutni belsős kapcsolattal. Kalocsán készült és más íze volt, mint a modern változatnak. Engem meglep, hogy már ez a gyár sem magyar tulajdon. Egyáltalán mit hagytak meg a "spontán" privatizáció után az elvtársak? A munkavállalói részvényprogram legnagyobb szószólója Pozsgay Imre volt, ami akkoriban logikusnak tűnt, mert meghagyott volna némi önrendelkezést például a munkahelyek vagy befektetések fogadása terén. De nem így lett.
Ez D-dúr és e-moll
2024. augusztus 05. 00:34 Szerkesztve
Nekem a feleségem szokott Sport szeletet készíteni. Nagyon finom. Már csak ezért is érdemes megnősülni! 25dkg margarin 25dkg cukor 3ek kakaópor 2dl tej 50dkg darált keksz rumaroma (ízlés szerint) A csokimázhoz: 12dkg cukor 4ek kakaó 4ek víz A margarint kockákra vágjuk, vastag aljú fazékba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport, alaposan elkeverjük. Majd felöntjük a tejjel és folyamatos kevergetés mellett felfőzzük. Amint felforrt, levesszük a tűzről, majd belekeverjük a darált kekszet és a rumaromát. Alaposan összedolgozzuk, picit lehűtjük. Az így kapott csokis masszát belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy jénai tálba. A tetejére elkészítjük a csokimázat, amelyhez szintén egy vastag aljú edénybe tesszük a cukrot, a kakaót és a vizet. Főzni kezdjük, addig kevergetjük a tűz felett, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor egyenletesen a kakaós, kekszes süteményre öntjük, és hagyjuk megdermedni.
Jack Reynor
2024. augusztus 04. 23:10
rohadjanak meg, az indokuk pedig aljas, embertelen és képmutató
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!