Fordulat a Puzsér vs. Ábrahám-ügyben: már a kritikus ellen vizsgálódik a rendőrség

2024. augusztus 14. 08:18

Ábrahám Róbert szerint ha bizonyíthatóan kiderül, hogy Puzsér valótlanságot állított, akkor a hamis vád egy minősített esete miatt kell majd a törvény előtt felelnie a kritikusnak.

2024. augusztus 14. 08:18
null

Nyitókép forrása: Puzsér Róbert Youtube-oldala

Puzsér Róbert a közelmúltban kijelentette, hogy átmenetileg visszavonul a közélettől. A kritikus 2025-re datálja a visszatérést. Az ellenzéki véleményvezér lépése kapcsán a Blikk interjút készített a vele tettlegességig fajuló konfliktusba kerülő újságíróval, Ábrahám Róberttel.

Ábrahám az interjúban kifejtette, hogy szerinte a közelmúltban történt konfliktusnak nincs köze Puzsér döntéséhez és egyúttal jelezte, hogy nem is kívánja kommentálni azt. Az ügyben indult büntető-feljelentés kapcsán viszont elmondta, hogy tudomása szerint egy másik ügyben már a kritikus ellen vizsgálódik a hatóság.

Még augusztus első napjaiba kérelmeztem, hogy vizsgálják meg az általa készített felvétel eredetiségét, mert az több ponton is manipulált és vágott, ráadásul mindez olyan formában, ami a hatóságok félrevezetésére is alkalmas. Valamint jeleztem, hogy a feljelentő mindvégig ökölcsapást emleget a nyilvánosság előtt, hogy így maximalizálja az áldozati pózt, és a kapóra jött lehetőséget velem szemben.

– tette hozzá a Pesti Srácok munkatársa.

Ábrahám Róbert szerint „ha kiderül, amit már Puzsér a sajtónak tett nyilatkozatai is alátámasztanak, hogy bizonyos részeket kivágott abból, hiszen olyan párbeszédrészleteket is megemlített, amelyeket én magam is alátámasztottam, ám a felvételen ez nem hallható, tehát nyilvánvalóan kivágásra került, akkor – figyelembe véve, hogy öklöt hazudott tenyér helyett a súlyosabb vád érdekében, és ezért velem szemben eljárás is indult – a hamis vád egy minősített esete miatt kell a törvény előtt felelnie, ami egy évtől öt évig terjedő büntetési tétel.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Perintfalvi Rita

Facebook

Idézőjel

Azt sem egészen értem, hogy Fideszes propagandista-képzőben miért nem tanítják meg legalább a legalapvetőbb irodalmi műfajokat?

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2024. augusztus 17. 18:26
Szöveghű idézet következik Ábrahám Róberttől. „Szinte látom magam előtt, ahogy ott ül a farkasréti ravatalozóra néző ablaka előtt egy halom kedélyjavító és egyéb szarság társaságában, se családja, se gyereke: feleségét más szereti, a gyerekét más neveli.” Nos, ez nem gúnyirat, ez nem szatíra, ez nem szépirodalom – ez puszta karaktergyilkosság. Ábrahám Róbert nem fikciót írt, hanem a személyes életem konkrétumait felhasználva alázott. Fontos volt, hogy a lakhelyemet is közzétegye: „tudjuk, hol laksz”. Ez a hatalom üzenete. Ahogy a nyílt fenyegetés is: „most az egyszer tegyük félre a kettőnk közti ellentétet – legalábbis addig, míg meg nem foglak a Spirit FM parkolójában” „Ezt a cigányt, ha meglátod, olyan gyomortájéki félelem önti el a testedet, amit az ember csak az első randi előtt érez. Mert te is tudod, a nyüszítő kutyák csak addig játszhatják a farkast, míg a vadon utol nem éri őket.” Ábrahám Róbert több ízben verést ígért – mit kellett volna tennem?
koronaszepe
2024. augusztus 17. 18:20
Eljárt a kezed, van ilyen! Légy férfi és vállald a következményeket! Ne mosakodj, ne magyarázkodj, ne a lájkokra vadássz!
koronaszepe
2024. augusztus 17. 18:16
"C" típusú védekezés! Ábrahám Róbert (Rostás Tibor), embernek,kereszténynek hitvány vagy!
Reszelő Aladár
2024. augusztus 14. 10:56
A lipsik elég furcsán viszonyulnak az erőszakhoz. A saját oldaluknak a tettlegességet is megengedik, mint a szabad véleménnyilvánítás szélsőséges formáját (Salis képviselő asszony ugye), míg az ellenoldal bármely megnyilatkozása nettó náci gyűlöletbeszéd (náluk mindenki náci, aki nem ők). Azon meg nem lepődünk meg, hogy a verbális megalázás rendben van, bárkit bárminek el lehet hordani, igaztalanul, manipulatív módon, akár hazdva és rágalmazva is, de egy pofonért már életfogytot követlenek, ha ők kapják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!